“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALNOUTATIPOLITICASTIRI

TUPEU fara margini – PSD-istii vor sa DISTRUGA TARA cu orice pret: Un fost parlamentar PSD vrea sa aduca universitatea lui SOROS de la Budapesta in Romania.

soros univers

Sociologul Alin Teodorescu crede ca Universitatea Central Europeana de la Budapesta, infiintata de George Soros, ar putea fi mutata in Romania. Premierul Ungariei, Viktor Orban, si-a anuntat recent intentiile de a inchide aceasta universitate.

Teodorescu dezvaluie ca el i-a dat lui Soros ideea de a deschide o astfel de universitate in estul Europei. Iata istoria acestui proiect:„In februarie 1990, in a doua sa vizita in Romania, i-am vorbit lui George Soros despre proiectul unei universitati internationale care sa fie bazata la Timisoara. I-am explicat pe scurt (stia destule, nu era nevoie de vorbarie) ca societatea romaneasca este uluitor de inchisa si ca deschiderea trebuie sa se realizeze si prin educatie universitara.

Cu acordul dansului, am facut o cerere catre prim-ministrul Petre Roman sa ne sprijine in actiunea noastra, explicand ca Timisoara este locul unde a inceput Revolutia romana si este un spatiu multicultural in care romanii, ungurii, sarbii, evreii, germanii traiesc in buna pace. Dl. Petre Roman a trimis scrisoarea la dl.Mihai Draganescu, academician, profesor universitar si vice-prim-ministru care ne-a explicat in detaliu cum o universitate internationala la Timisoara ar fi afectat identitatea nationala. Sa nu uitam de unde am pornit…

In urmatoarele luni, am fost impreuna cu George Soros in Austria, Ungaria, Cehoslovacia incercand sa obtinem acordul guvernelor respective pentru o universitate internationala. Numai in Cehoslovacia am gasit intelegere din partea presedintelui Vaclav Havel, care ne-a alocat cladirea fostelor sindicate si a desemnat-o pe sora sa, Dasha Havleva, sa se ocupe de organizarea universitatii. Dar Cehoslovacia s-a desfiintat, iar conducatorii Cehiei si Slovaciei nu au acceptat deloc ideea unei universitati internationale pe teritoriile lor.

Pana la urma, tanarul primar liberal al Budapestei, Gabor Demszky (a fost primar intre 1990 si 2010, castigand alegerile la pas…) a gasit o forma de infiintare a universitatii, i-a oferit un spatiu larg pentru a construi campus-ul, biblioteca, salile de curs, laboratorarele de cercetare etc. Pe Gabor Demszky l-a convins si Miklos Vasarhely, fost secretar al lui Imre Nagy, anchetat la Snagov de tatal lui Petre Roman…Miklos m-a ghidat ani de zile in detaliile conducerii unei fundatii. In ciuda unor probleme cu unele cadre universitare, romanii au fost printre cei mai numerosi studenti ai CEU, cel putin pana in 2000.

Acum Viktor Orban, prim-ministru al Ungariei, profund preocupat de identitatea nationala maghiara, ameninta CEU cu inchiderea. Nu spun nimic despre faptul ca bursa dlui Orban la Eotvos Lorand University din Budapesta a fost platita de Fundatia Soros. Nu spun nimic despre faptul ca universitatea a pregatit zeci de mii de studenti din peste o suta de tari. Ma gandesc doar ca primarul Timisoarei sau primarita Sibiului ar putea oferi spatiu si cladiri catre Central European University sa se mute acolo unde i-ar fi fost locul de la bun inceput.

Nu am fumat nimic. Nu mi-am bagat nimic in vena. Orice om ar dreptul sa viseze”, a scris Teodorescu pe pagina sa de Facebook.

Alin Teodorescu a fost parlamentar PSD in perioada 2004-2008 dupa care s-a retras din politica. (Sursa)

VEZI SI: 22.000 de „sorosişti” pe funcţii în România!

VEZI SI: EVREUL MILIARDAR George Soros: Va urma o nouă criză financiară devastatoare

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.