“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNOUTATISPORT

Tibi Uşeriu a intrat în istorie. Românul a câştigat pentru a doua oară cel mai greu ultramaraton din lume

33

Organizatorii 6633 Arctic Ultra au anunţat că Tibi Uşeriu a câştigat pentru a doua oară cel mai dur ultramaraton din lume. Problemele de sănătate care l-au însoţit în ultimele două zile erau cât pe ce să-i determine pe medici să nu-l lase să continue cursa. Românul a parcurs ultimii 50 de kilometri pe propria răspundere, după ce rănile i s-au infectat. Tibi a reuşit să-şi bată recordul de anul trecut, ajungând cu peste 15 ore mai devreme.

Tibi Uşeriu a reuşit să câştige pentru al doilea an consecutiv cel mai dur ultramaraton din lume, care se desfăşoară la Cercul Polar şi presupune parcurgerea a 566 de kilometri în 180 de ore.

Românul a trecut linia de finish la ora locală 1.25, după cum au anunţat organizatorii 6633 Arctic Ultra pe pagina lor de Facebook. Rezultatul provizoriu indică faptul că Tibi Uşeriu a terminat cursa în 159 de ore şi 5 minute, cu 15 ore şi 19 minute mai devreme decât timpul care i-a adus primul loc în 2016. Organizatorii au încercat să transmită live pe Facebook momentul în care primul concurent trece linia de Finish, însă cele -36 de grade au făcut ca live-feed-ul să se întrerupă după aproximativ patru minute. Ulterior, au revenit cu imagini şi fotografii ale lui Tibi Uşeriu surprinse de unul dintre cei prezenţi la sosire.

Tibi Uşeriu a trecut linia de finish ţinând în mâini steagul României. Şi anul precedent, românul a afişat steagul ţării noastre imediat după ce a trecut linia de sosire. Mai mult, un steguleţ care a fost prins de sanie, l-a însoţit pe maratonist pe tot parcursul cursei.

Problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Tibi nici în acest an. În urmă cu două zile, acesta anunţa că a suferit degerături la ambele picioare şi că medicii stau pe gânduri dacă să-l lase să continue cursa sau nu.

La ultimul punct de control, Tibi a fost reţinut în jur de 8 ore de medicii care se gândeau dacă să-i permită românului să meargă mai departe sau nu, având în vedere că rănile de la picioare s-au infectat.

22

Medicii din competiţiei i-au permis maratonistului să meară mai departe, însă pe propria răspundere. Acesta risca să fie retras din concurs, deşi îl despărţeau de finish doar 75 de kilometri.

Timpul petrecut la ultimul punct de control aşteptând verdictul medicilor a scăzut distanţa dintre român şi următorul clasat la nici doi kilometri. Cu toate acestea, Tibi a reuşit să termine cursa în 159 de ore, cu 15 ore mai repede decât anul trecut.

Anul acesta temperaturile înregistrate au fost cu 10-15 grade mai scăzute decât anul trecut, ducând la o rată de abandon mult mai mare. Mulţi concurenţi nici nu au mai luat în calcul să continue cursa pe timpul nopţii, alegând să înfrunte temperaturile mai blânde din timpul zilei. (sursa)

VEZI SI: Au avut curajul nebun de a traversa Europa cu o DACIA 1310. Afla de ce au mers cu geamurile deschise

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.