“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Tertipul prin care Ionuț Costea, cumnatul corupt al lui Mircea Geoană, și-a pus la adăpost averea

geoana costea 1000x560 1

Noi detalii ies la iveală despre cumnatul corupt al lui Mircea Geoană. Statul are de recuperat de la el peste 3 milioane de lei și aproape 2 milioane de euro. Fugarul Ionuț Mircea Costea, care a fost găsit în Turcia, a făcut între timp și partajul cu fosta soție. O avere uriașă a scos la iveală inventarul făcut de instanță. Deși a fugit în Turcia, bancherul corupt a avut timp să se judece și cu Poliția Rutieră pentru permis.

Ionuț Costea, fost președinte al EximBank și cumnatul lui Mircea Geoană, a fost găsit de autoritățile din Turcia, la mai bine de opt luni de când judecătorii l-au găsit vinovat de luare de mită și l-au condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Autoritățile din România se pregătesc acum să trimită cererea de extrădare.

Între timp, ies la iveală noi detalii despre acesta. La partajul cerut în instanță de soția sa, cei doi au împărțit averea deținută pe jumătate.

Instanța a făcut și inventarul averii familiei Costea. Mai exact, este vorba de trei apartamente cu două și trei camere în Constanța, două apartamente în Năvodari, alte patru apartamente în Capitală, titluri de stat, dar și o casă și un teren în Capitală evaluate la aproape 750.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, Ionuț Costea ar fi plecat în Turcia pentru a se trata de cancer, în februarie anul trecut. El nu a mai revenit în țară după verdictul de condamnare din mai 2023. Cu toate că e fugit, Costea s-a judecat cu Poliția Rutieră pentru permisul luat în septembrie 2022, iar în vara anului trecut, instanța i-a respins cererea.

Dosarul penal în care fratele Mihaelei Geoană a fost găsit vinovat este o pată neagră pentru secretarul general al NATO, într-o perioadă în care devine tot mai evident că este în plină campanie pentru alegerile prezidențiale.

Confirmarea că Geoană vrea din nou la Cotroceni: detaliul care l-a trădat
Replica devenită celebră – Mihaela, dragostea mea! – a fost folosită din nou de secretarul NATO anul trecut, când i-a urat la mulți ani soției sale care își sărbătorea onomastica.

Mesajul a fost interpretat drept încă o confirmare că Mircea Geoană este pregătit să lupte din nou pentru Cotroceni.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.