Ţara care îi da lovitura TOTALA lui Vladimir Putin! S-au pregătit deja de război

Finlanda se pregătește de zeci de ani pentru un război cu Rusia. Pe lângă armata foarte bine pregătită, autoritățile din această țară au construit și o rețea de buncăre foarte bine dotate pentru adăpostirea populației. Finlanda care și-a anunțat oficial intenția de a adera la NATO, a fost amenințată de Rusia cu represiuni.

În vreme ce majoritatea statelor occidentale iau în considerare abia acum, după invazia Ucrainei, posibilitatea unui război cu Rusia, Finlanda se pregătește de zeci de ani. Cu atât mai mult cu cât, țara scandinavă are o astfel de experiență, a unui război cu Rusia, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Chiar dacă este o țară neutră, iar Rusia i-a garantat independența, Finlanda nu pune mare preț pe asigurările primite de la Moscova. După experiența pe care a trăit-o în Războiul de Iarnă, din 1939, Finlanda se pregătește în permanență pentru o nouă confruntare cu Rusia.

Finlanda vrea să devină membră Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi îşi va depune candidatura în acest sens, au anunţat, duminică, 15 mai, preşedintele şi premierul acestei ţări nordice. Decizia este o consecinţă directă a invaziei ruse în Ucraina, după cum informează agenţiile de presă internaţionale.

Citiți și:  Putin e terminat! I se pregătește lovitura TOTALA

„Aceasta este o zi istorică. O nouă epocă începe”, a declarat preşedintele finlandez Sauli Niinisto, în timpul unei conferinţe de presă.

În prezent, țara are tot ce îi trebuie pentru a-și proteja populația, în cazul unui potențial atac rusesc. Este pregătită să facă față inclusiv rachetelor nucleare, în cazul în care va fi atacată. Aceasta deoarece, în timp, de-a lungul anilor și-a construit, sute de buncăre, care au suficient spațiu și care sunt dotate cu cele necesare unei situații de criză. Aici pot fi adăpostiți toți locuitorii din Helsinki, de exemplu, după cum scrie Daily Mirror, citat de publicația Infoactual.ro.

Finlanda nu se sperie de amenințările Rusiei. Sute de buncăre amenajate în stâncă
În Helsinki sunt sute de buncăre camuflate, greu de identificat cu ochiul liber. Acestea au suficient spațiu, cât să poată adăposti pe toată lumea din oraș. Pe o rază de aproximativ 200 de mile sunt construite în jur de 500 de buncăre subterane, săpate în rocă de granit dur. Aici se pot adăposti numeroși civili.

Citiți și:  Serghei Lavrov, nou MESAJ pentru NATO: "Armele occidentale din Ucraina, ţinte legitime"

Buncărele trec neobservat în oraș, puțini fiind cei care le cunosc locația exacta. Cei mai mulți trecători, nici măcar nu le observă. Văd doar „o colibă” de metal ponosită, cu ferestre de sticlă crăpate, „mâzgălite” cu graffiti. Aceasta este descrierea pe care un jurnalist britanic, a făcut-o unuia dintre aceste buncăre, situat într-un cartier plin de verdeață. Pare o ruină care strică imaginea de ansamblu a locației, după cum relatează publicația citată.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.