“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Streinu-Cercel, călcat în picioare, IN DIRECT, la B1TV, de doctorul Șerban Bubenek!

07d24f364b54f5634ae62cff3e33db41

Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș, a respins într-o intervenție pentru B1 TV acuzațiile lansate public de Societatea Română de Anestezie-Terapie Intensivă (SRATI), privind conducerea ilegală a secției ATI. Societatea care reunește medicii ATI din România a lansat un protest precizând că de peste 11 ani, “ca urmare a abuzului de puterea a Prof.dr. Adrian-Streinu-Cercel, secția ATI de la IBI Matei Balș este condusă ilegal (cu delegație) de către dr.Doina Iovănescu – medic primar de boli infecțioase, fără nici un fel de expertiză în specialitatea ATI”.

Adrian Streinu Cercel a precizat în emisiunea moderată de Tudor Barbu că sunt fake news-uri: “Este un fake news. Doctorii nu refuză să lucreze într-o pandemie. Eu cred că nu e momentul să ne jucăm de-a pandemia și fiecare să își vadă de treburile lui. Mai ales că vorbil despre o secție de Terapie Intensivă, nu despre o secție de Anestezie și Terapie Intensivă. Am cerut de foarte mulți ani o curiculă specială pentru cei care lucrează în terapie intensivă din alte specialități decât cea pur chirurgicală. După cum puteți vedea, în loc să ne unim eforturile și să vedem cum naiba trecem peste această pandemie…”

Șefa de la terapie intensivă este o doctoriță medic primar de boli infecțioase. Însă vorbim despre secția de terapie intensivă dintr-un spital de boli infecțioase în care vin pacienți cu boli infecțioase și trebuie tratată boala infecțioasă care din când în când are nevoie și de terapie intensivă.

Nu se specifică de când este atestată terapia intensivă din Matei Balș. E din 2007. Ordinul despre care se face vorbire e din 2009. Legile nu se aplică retroactiv. Nu poți să dai pe cineva afară pentru că vine cineva cu un alt ordin de ministru ca să înlocuiască pe cineva”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

În direct a intervenit și medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă care a explicat protestul medicilor de terapie intensivă:

“Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a adresat un apel către toți membrii noștri ca la fel cum au fost voluntari în toate evenimentele fierbinți ale istoriei noastre, să se înscrie în registrul de voluntari. În același timp am protestat împotriva unei situații care nu mai poate continua. Îmi pare rău că acum a izbucnit, dar ea durează de 10 ani de zile. Este o situație care este profund ilegală, imorală și pentru siguranța pacientului. La Spitalul Matei Balș, condus de domnul profesor Streinu Cercel, există un șef de secție ATI, un doctor care nu are specialitate și care conduce prin delegare ilegal și încasează toate sporurile acestei specializări, inclusiv sporul de șef de secție ilegal. Nu dorim să trimitem medici rezidenți acolo, pentru că nu au ce învăța de la cineva care nu are competență, pregătire și profesează ilegal această specialitate. Am avut nenumărate discuții cu profesorul Streinu Cercel, e ca și cum mâine m-aș duce să mă fac șef de secție de ortopedie de exemplu”, a precizat Șerban Bubenek.

Comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.