MEDICALNOUTATI

Cotidianul: Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Streinu Cercel au contribuit în mod direct la tragedia care a dus la moartea dramatică a celor 11 victime de la Matei Balș. RAPORTUL care semnala neregulile, publicat integral

165053

Bilanțul tragediei de la Institutul Matei Balș nu s-a încheiat. Al 11-lea deces a avut loc astăzi: o pacientă transferată din infernul de la Balș la Spitalul Elias. În acest timp, Parchetul nu ne oferă nici o cauză a incendiului iar Guvernul găsește că nimeni nu ar fi responsabil de tragedie. Nu aceasta este și părerea presei. Cotidianul, sub semnătura jurnalistei de investigații Alexandra Moadă, semnalează un document important legat de Cazul Matei Balș, publicat inițial de ActiveNews și trage o concluzie foarte gravă.

Redăm semnalul colegilor noștri:

Celebrul, deja, raport semnat de Raed Arafat în data de 15.12.2020 și adresat fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, elaborat după tragedia de la Piatra Neamț, a fost publicat integral de colegii de la „ActiveNews”.

În acest document pe care îl vom publica și noi mai jos putem citi că Raed Arafat îi comunica lui Nelu Tătaru că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor din mai multe spitale din România, pintre care se regăsește și Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Așadar, conform acestui raport, Raed Arafat cunoștea neregulile din unitățile sanitare, dar s-a mulțumit să sesize ministerul Sănătății, fără ca apoi să urmărească remedierea gravelor neregului! Nici măcar atunci cînd s-a schimbat ministrul nu i-a atras atenția lui Vlad Voiculescu despre existența acelui Raport în care era vorba exact despre nefuncționalitatea instalațiilor de dedecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, inclusiv la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”!

De aemenea, pe lîngă ministrul Vlad Voiculescu și Raed Arafat, mai este a treia persoană care știa foarte bine acest aspect: directorul spitalului din acea vreme, Adrian Streinu Cercel.

Toate acestea duc la concluzia că, știind situația de la „Matei Balș”, Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Streinu Cercel au contribuit în mod direct la tragedia care a dus la moartea dramatică a celor zece (acum 11 – nota red.) persoane care se aflau în pavilionul 5 al Institutului.

Textul integral al Raportului lui Raed Arafat, care vorbește despre sute de nereguli din aproape toate spitalele din România, poate fi citit AICI.

Reamintim prin filmarea de mai jos minciuna lui Streinu Cercel care susținea în fața presei și a țării că AVIZELE de la Matei Balș ERAU ÎN ORDINE. În aceeași zi, Raed Arafat a dezvăluit că respectiva clădire nu avea autorizație de prevenire a incendiului.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.