“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Stirea momentului privind PENSIILE din România! Ministerul Muncii CONFIRMA

Se mareste varsta de pensionare 740x416 1

Veste surprinzătoare din partea Ministerului Muncii! Totul are legătură cu pensiile românilor. Estimările făcute de Guvernul Cîţu la începutul acestui an nu s-a dovedit corecte.

Veşti bune pentru pensionarii din România!

Românii au fost mai harnici decât estimările Guvernului Cîţu. Ce s-a întâmplat cu contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale de stat
Informaţiile vin de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care transmite că încasările din contribuţiile plătite de cetăţenii români, dar și de către companii către bugetul asigurărilor sociale de stat au fost mult mai mari decât preconizau autoritaţile la începutul lui 2021.

Astfel, Ministerul Muncii a precizat că bugetul asigurărilor sociale de stat, din care sistemul public de pensii reprezintă cea mai mare parte, nu mai are nevoie de subvenţia calculată iniţial de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, ci doar de 13,25 miliarde de lei.

Această scădere a subvenţiei cu aproape 3,5 miliarde de lei reprezintă peste 0,4% din PIB, notează Gândul.

Românii au fost mai harnici decât îi considera Guvernul Cîţu în luna ianuarie, astfel că Guvernul reduce subvenția de la bugetul de stat către bugetul de pensii cu 142,4 milioane de lei în acest an. La rectificarea bugetară din luna septembrie, subvenţia mai fusese deja redusă cu 3,3 miliarde de lei.

La începutul acestui an, bugetul pentru anul 2021 cu o subvenție de 16,77 miliarde de lei (circa 18,6%) de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat (90,36 miliarde de lei). Sistemul public de pensii reprezintă cea mai mare parte din bugetul asigurărilor sociale de stat, veniturile incluzând subvenția fiind calculate la 90,08 miliarde lei.

Nu vor exista întârzieri în distribuţia pensiilor, garantează directorul Poştei Române
Cât despre pensiile românilor din această perioadă, directorul Poştei Române, Valentin Ştefan, a dat asigurări recent că nu vor exista întârzieri în distribuţia acestora, punând capăt astfel zvonurilor din ultima perioadă.

Directorul a precizat că nu înțelege toate aceste zvonuri, în contextul în care, la Poșta Română totul este în grafic. Valentin Ştefan a adăugat că la instituția pe care o conduce se primește 50% din suma necesară pentru distribuirea de pensii din aproximativ 4 miliarde de lei, iar procedura este normală.

“Noi lucrăm și luni, ne asigurăm că banii vor ajunge și cash în oficiile poștale astfel încât pe 2 decembrie va fi prima zi de distribuție a pensiilor”, a declarat directorul Poştei Române pentru Realitatea Plus.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.