Stare de alertă la Guvern! Plângere penală pe numele unui ministru

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a primit o lovitură de unde se aștepta mai puțin. Pe numele acestuia a fost depusă o plângere penală din cauza nepublicării normelor de aplicare a OUG care prevedere asigurarea transportului gratuit pentru elevi.

Plângere penală împotriva ministrului Educației. Cum s-a ajuns în această situație
Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

„Asociaţiile de elevi vor depune o plângere penală pe numele domnului ministru Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, ca răspuns pentru nepublicarea normelor de aplicare pentru OUG 50/2021. Deşi acesta este obligat de lege să publice în termen de 30 de zile normele de aplicare, acesta nu şi-a respectat atribuţiile.

Citiți și:  ALERTA Rafila: Școlile ar putea fi închise în funcție de gradul de ocupare a spitalelor

Ca răspuns, vom depune plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la ora 10,00, dar şi la ora 11,00 la Administraţia Prezidenţială, unde vom susţine o conferinţă de presă la momentul depunerii”, anunţă cele două asociaţii ale elevilor din Bucureşti şi Constanţa.

Ministrul a dat dovadă de dezinteres
Președintele Asociației Elevilor Constanța, Ariana Dudună, a declarat că elevii sunt nemulțumiți deoarece ministrul a dat dovadă de dezinteres față de transportul elevilor.

„Suntem nemulţumiţi deoarece acesta, de foarte multe ori, a dat dovadă de dezinteres faţă de transportul elevilor şi asigurarea transportului gratuit al elevilor.

Mai mult, la momentul actual, în urma adoptării unei OUG prin care se modifică şi se reintroduce procedura de decont a navetei elevilor, a fost prevăzut faptul că, la termen de 30 de zile de la adoptarea ordonanţei, ministrul va adopta, prin ordin de ministru, o anumită metodologie de decontare.

Citiți și:  Judecătoarea Adriana Stoicescu A EXPLODAT: Scoateți, mă, limba română și istoria din școli! Definitiv!

Au trecut peste 30 de zile şi încă nu a fost adoptat respectivul ordin, fiind încălcată o ordonanţă care, până la urmă, însăşi ministrul a dat-o”, a declarat, la Antena 3, Ariana Dudună.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *