Sorin Lavric dă cu NUCLEARA în Parlament după ce Silviu Vexler l-a făcut pe Valeriu Gafencu criminal de război – “Domnule Silviu Vexler, cine a adus comunismul în România? Răspundeți dumneavoastră sau vă spun eu?”

Deputatul Silviu Vexler, (Federația Comunităților Evreiești din România), l-a criticat luni, în ședința Camerei Deputaților pe deputatul PNL, Daniel Gheorghe, după ce acesta din urmă l-a elogiat pe Mircea Vulcănescu.

Marți, deputatul a făcut un adevărat tur de forță, mergând în Senatul României, unde l-a luat la țintă pe senatorul AUR Sorin Lavric, pentru că acesta a vorbit în termeni pozitivi despre Mircea Vulcănescu și Valeriu Gafencu.

Vexler a spus că a făcut această intervenție din cauza „tentativelor de reabilitare a Mișcării Legionare, a lui Ion Antonescu și a celor care i-au permis să facă tot ce-a făcut. Mircea Vulcănescu fiind unul dintre ei, Valeriu Gafencu fiind altul și lista continuă”.

Ne vom întoarce într-o zi, spune poetul-profet. Vexler este cam…vexat, văzând că profeția se împlinește în fiecare zi, pe internet și nu doar acolo, apar legionarii, sfinții, eroii, apar în inimile românilor, în conștiința lor, pe tricourile vândute de Legende Vii, în cărțile postate pe internet și la comentariile videoclipurilor de pe YouTube.

Mișcarea Legionară este deja “reabilitată” în mintea noii generații, ba mai mult, este un exemplu și un reper.

Surprinzător, după discursul lui Vexler, deputatul A.U.R., Sorin Lavric, i-a dat o replică serioasă, refuzând să se dezică de elogiul pe care l-a adus, refuzând să-și ceară scuze, căci la urma urmei nu a greșit cu nimic!

În replică, senatorul Sorin Lavric a spus că nu se dezice deloc de „elogiul pe care l-am adus lui Mircea Vulcănescu sau Valeriu Gafencu”. El a afirmat că declarațiile politice ale senatorilor nu pot fi trase la răspundere de nimeni.

Lavric l-a acuzat pe deputatul Vexler că etichetează „fascist sau legionar” pe oricine amintește de Vulcănescu sau Gafencu.

Orice român, persoană publică, atunci când este acuzat de facism sau legionarism, nu trebuie să-și ceară scuze. Nu mai fiți pe defensivă, atacați!

Sorin nu doar că s-a apărat, ci a trecut la atac, vorbind de primul atentat terorist din România, comis de jidani.

„Îl încredințez pe dl Silviu Vexler că nu ma dezic cu o iotă de elogiul pe care l-am adus lui Mircea Vulcănescu sau Valeriu Gafencu. Ambele elogii le-am rostit sub forma unor declarații politice, și îi atrag atenția deputatului Silviu Vexler că un senator nu are de dat socoteală nimănui pentru ce spune în cursul declarațiilor politice. Și atunci cum veniți dvs, deputat, în Senatul României și mă trageți pe mine de urechi? Că vorbesc despre Vulcănescu? Nimeni n-o face, nici Președintele României, nici doamna președinte al Senatului, nimeni. Și veniți dvs s-o faceți. În ce calitate? Vă amintesc că aici e România, nu Fîșia Gaza.

Apoi îl încredințez pe același deputat că admonestările lui nu doar că nu au darul de mă intimida, dar ele îmi dovedesc că sînt pe drumul cel bun.

Nu voi înceta să vorbesc despre deținuții politici din România, a căror principală vină e că s-au opus plăgii comuniste. Domnule Silviu Vexler, cine a adus comunismul în România? Răspundeți dumneavoastră sau vă spun eu?

Și dacă tot aveți acribia detaliilor cronologice în privința represaliilor la care au fost supuși evreii sub regimul lui Antonescu, de ce nu pomeniți de atentatul cu bombă din Senatului României, în 8 august 1920, săvîrșit de un comando alcătuit din trei evrei bolșevici? În 1920 nu era picior de legionar în România, dar dumneavoastră întrețineți și azi obsesia legionară, recurgînd la tertipul facil de a stigmatiza cu eticheta de fascist sau legionar pe oricine se opune încercării dumneavoastră de a măslui istoria.

Și încă o dată vă întreb: cine a adus comunismul în România? Vă spun eu sau îmi spuneți dumneavoastră?”, a întrebat Sorin Lavric.

Probabil că Silviu Vexler s-a îngălbenit la față când l-a auzit pe Sorin Lavric că-i acuză, pe bună dreptate, pe jidani că au adus comunismul în România. Sabia adevărului taie ușor dacă o mânuiești cu încredere.

Această intervenție ne arată un detaliu important; Sorin Lavric știe. Asta înseamnă că și alți membri AUR, probabil toată conducerea, cunoaște mai mult sau mai puțin adevăr despre etnia asta teroristă care ne învinuiește pe nedrept și comite extorcare de bani de holocaust. Un semn bun, dar s-o și spună, cum au făcut-o de această dată!

Afirmațiile despre faptul că Gafencu sau Vulcănescu i-ar fi „permis” lui Antonescu să facă crime sunt cel puțin discutabile, dacă luăm în calcul că în ianuarie 1941, Gafencu avea 20 de ani și era arestat chiar de regimul Mareșalului.

În ceea ce ce-l privește pe Vulcănescu, acesta a fost un critic al legionarilor, refuzând de mai multe ori să intre în rândurile acestei formațiuni. Mai mult de-atât, el a intrat în Guvern pe linie militară, fiind sublocotenent, așa cum însuși a mărturisit.

Silviu Vexler este un personaj contestat chiar în interiorul comunității evreiești, acesta fiind subiectul unei scrisori deschise semnate de mai multe personalități adresată lui Aurel Vainer. Aceștia au afirmat că intenția acestuia de a cumula funcția de deputat cu cea de președinte al Federației Comunităților Evreiești din România (FCER) „generează, în mod evident, o stare de conflict de interese prin acumularea de putere decizională în mâinile unei singure persoane, împiedicând asigurarea transparenței, a echilibrului în administrarea intereselor comunitare cât și a independenței opiniilor fiecărui membru al comunității noastre”.

Aceștia l-au acuzat și de apropiere evidentă de PSD. Silviu Vexler s-a născut în 1988 și a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universități Hyperion din București în 2010.

*

Faptul că Silviu Vexler îl face pe Valeriu Gafencu criminal de război și ne acuză pe noi de rescrierea istoriei, de la tribuna parlamentului este chutzpah absolut!

Un alt membru A.U.R. a intervenit în scandal. “Ca să înțelegem cine ne dă lecții de rescriere a istoriei noastre.” a declarat Claudiu Târziu pe Facebook.

Sursa: Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!