“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATI

Șoferii – FURAȚI la pompă! / VIDEO

Românii - furați la pompă in benzinăriile Lukoil!

page 2

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au impus sancțiuni de 55.000 de lei operatorului economic Lukoil pentru încălcările legii în vigoare și au cerut suspendarea temporară a furnizării de servicii, până când deficiențele vor fi remediate, pentru stația Lukoil Ciolpani.

Conform unui raport emis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma unei plângeri, Departamentul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (DRPCR) București-Ilfov a desfășurat o inspecție la stația de distribuție a combustibililor din Ciolpani, județul Ilfov, care aparține operatorului economic Lukoil.

“În timpul verificării, s-au constatat atât tactici comerciale înșelătoare – abateri în calibrarea pompelor de alimentare cu combustibil, cât și probleme legate de produsele vândute în magazine. Mai exact, în timpul inspecției, operatorul economic comercializa benzina ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompă fără activarea acestuia, afișajul pompei indica: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0,37. Prin utilizarea unui recipient etalon de 20 de litri, s-a constatat o diferență negativă de 0,05 respectiv 0,07 litri la cele două pompe”, a precizat ANPC.

Într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a lui Paul Anghel, directorul general al ANPC, se poate vedea modul în care clienții erau înșelați la pompe. În plus, au fost identificate produse expuse spre vânzare care nu erau depozitate în conformitate cu standardele impuse de producător.

“În cei peste 10 ani de când sunt director general la ANPC, mi-am dorit și îmi doresc în continuare să avem toate mijloacele necesare pentru a elimina și cea mai mică încălcare a drepturilor fundamentale ale consumatorilor. Primim zilnic sute de plângeri și rapoarte legate de încălcările unor operatori economici. Suntem insuficienți pentru a putea acoperi toate zonele în care ne-am dori sau unde este necesar. Cu toate acestea, reușim în fiecare zi să transmitem un mesaj puternic. Am primit informații despre “furtul” de combustibil cu foarte puțin timp în urmă. Am considerat că este esențial să verificăm și să sancționăm urgent această situație. Indiferent de cât de puțini bani sunt câștigați astfel și indiferent de dimensiunea financiară a celui care comite aceste acțiuni, este inacceptabil. De fiecare dată am sperat că situația se va îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, dar din păcate, observ că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim. Avem suficiente resurse pentru a lupta împotriva oricărui fenomen de acest fel”, a declarat Paul Anghel, director general ANPC.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.