“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Șoc în România! Lovitură CRUNTA pentru Klaus Iohannis de unde nu se astepta

PNL Iohannis 1000x600 1

George Arun a realizat un articol de opinie pentru Deutsche Welle în care a scris că România ar trebui să fie în stare de urgență, în lockdown, nu doar în stare de alertă. Site-ul publicației germane așterne cuvinte extrem de grele pentru președintele României.

De la demagogia patetică a lui Iohannis la moartea care seceră printre noi
Singura măsură radicală, anume decretarea stării de urgență, stă în pixul președintelui Klaus Iohannis. După ce săptămâni întregi a evitat să iasă în public, președintele a făcut marți seara, 19 octombrie, o declarație de presă la Palat prin care s-a spălat pe mâini de răspundere, acuzând autoritățile, în speță pe Florin Cîțu, că nu au gestionat cum trebuie criza pandemică.

Tot marți a fost ziua cea mai neagră de la începutul pandemiei. Bilanțul morților și al bolnavilor de la ATI, dintre care mulți vor ieși cu picioarele înainte – cuvintele sunt crude, nu e așa, domnule președinte? –, l-a făcut, într-un stil demagogic-lacrimogen (cine va fi fost conțopistul care i-a scris discursul?), chiar președintele:

„18.863. Nu este un simplu număr, sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut, cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare dintre ei cu familii și oameni dragi care poate au luat și ei, la rândul lor, boala. 574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaș.[…] 1805. Nu este un simplu număr, sunt 1805 români care se luptă minut de minut pentru fiecare respirație, pentru fiecare gură de aer“.

Vaccinarea anti-COVID este singura soluţie pentru a opri valul pandemic „foarte agresiv“, a spus șeful statului, adăugând că este necesară adoptarea în regim de urgenţă de către Parlament a prevederilor privind certificatul verde sau a altor măsuri care să ducă la „reducerea pe termen scurt a mobilităţii şi interacţiunii umane“.

Șoc în România! Este cea mai cruntă lovitură pentru Klaus Iohannis. A venit de unde nu se aștepta
Măștile de unică folosință sunt un mijloc de protecție împotriva infectării departe de a fi suficient. Cea mai mare parte a populației le folosește pentru că sunt ieftine și ușor de procurat, printre care și casierii de la supermarketuri, funcționarii din instituțiile publice, parlamentarii, guvernanții, primarii, vânzătorii din piețe, taximetriștii, personalul din bănci, inclusiv unii dintre medici.

Mulți conaționali folosesc măștile de unică folosință nu doar pentru că sunt ieftine, ci și pentru că sunt mai „estetice“ decât, de exemplu, cele de tipul KN95-FFP2 (mult mai eficiente pentru a limita răspândirea virusului), care ne transformă chipul într-un cap de rinocer. Măști de unică folosință poartă și multimilionarii în euro autohtoni. Probabil că în virtutea aceluiași comandament estetic. Chiar și dumneavoastră, domnule președinte, pe care o parte covârșitoare a votanților nefeseniști v-au ștampilat cu DA pentru două mandate, iar acum își dau cu pumnii în cap.

Întrebare: Cum ne-am putea închipui că ’nea Vasile din Ciorogârla aruncă masca în hârdău după ce a purtat-o la crâșma din sat? Dar pensionarii neștiutori, vânzătorii din piețe, măturătorii de la ADP, săracii mahalalelor, oamenii străzii, care sunt un adevărat focar de infectare cu virusul care omoară într-o săptămână peste două mii de bărbați și femei, bătrâni și tineri, adolescenți și copii, până și nenăscuții din burta mamelor infectate?

Pe de altă parte, în același scenariu al relaxării pandemice, ne întrebăm câte palme, spălate sau murdare, precum cele ale șantieriștilor sau zugravilor, care intră în dughene sau în supermarketuri pentru a-și cumpăra cele două sute de grame de parizer, o franzelă și o roșie, în pauza de prânz, ating legumele și fructele pentru a le alege pe cele pe plac, caserolele cu mezeluri și lactate, la fel, pe alese, pâinile și încă atâtea sortimente pentru de-ale gurii? Câte palme ating tastele bancomatelor, cărucioarele pentru cumpărături care nu sunt niciodată dezinfectate ?

Sirenele ambulanțelor urlă a moarte, la terapie intensivă nu mai sunt paturi suficiente, scrie dw.com. În ziua de vineri, 22 octombrie, INSP a raportat pentru ultimele 24 de ore 15. 410 de noi infectări cu COVID-19 și 357 de decese.

În spitale sunt internați 20.071 de bolnavi de COVID-19, dintre care 1.848 se zbat între viață și moarte în secțiie ATI.

Bilanțurile oficiale sunt însă menite a duce oamenii în eroare
„Bilanțurile oficiale sunt însă menite a duce oamenii în eroare, întrucât numărul infectărilor e raportat la numărul de teste efectuate, ceea ce îndeobște nu se comunică sau se comunică în așa fel încât marea parte a populației, prostită mereu de politicieni, să nu poată descifra dimensiunea dezastrului.

Cu o incidență alarmantă a infectării cu virusul SARS-CoV-2 scăpate de sub control (coincidență: datele catastrofice reale au început să fie comunicate oficial abia după congresul PNL), România rămâne în continuare doar în starea de alertă.

În aceste condiții, un grup de profesioniști români din Rețeaua de Solidaritate (inițiativa transfrontalieră ce reunește medici și cercetători români din țară și din diaspora) a făcut apel la autorități, printr-o scrisoare deschisă publicată miercuri, pentru a colabora în vederea opririi dezastrului sanitar”, scrie sursa menționată.

„Vă rugăm să deconectați cât mai rapid deciziile medicale epidemiologice de decizia politică, prin instituirea rapidă a unui grup de experți cu susținere ministerială, dar neafiliați politic, care să poată coordona independent gestionarea vaccinării, care să poată emite decizii sanitare esențiale, fără amestecul sau controlul factorului politic. Acest grup de experți trebuie să reunească și specialiști în comunicarea medicală, responsabili de conectarea unor părți relevante din societate, și care să fie capabili să realizeze inclusiv un dialog real cu reprezentanții cultelor”, a transmis grupul de profesioniști români din Rețeaua de Solidaritate.

Articol de opinie Deutsche Welle

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.