“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Șobolanii pun stăpânire pe Capitală! Dr. Carmen Dorobăț, despre BOLILE GRAVE trasmise de rozătoare

unnamed 6

Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a explicat în cadrul emisiunii “În fața Națiunii” de la Antena 3, despre bolile grave transmise de rozătoare.

Șobolanii au pus stăpânire pe Capitală. După ce au ros cablurile din zona Unirii și au reușit să dea peste cap traficul din centrul Bucureștiului, alţi şobolani au fost surprinşi pe raftul unui magazin alimentar din Sectorul 1.

Rozătoarele se înmulțesc de la o zi la alta, totul pe fondul lipsei deratizării pe care Primăria Capitalei nu a demarat-o la timp, dar și din cauza munților de gunoie neridicate de pe străzi.

Deși par inofensivi, șobolanii atacă atât oamenii cât și alte animale, iar mușcătura poate fi extrem de periculoasă.

Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist, a vorbit în exclusivitate în cadrul emisiunii “În fața Națiunii”de la Antena 3, despre bolile grave transmise de șobolani.

Dr. Carmen Dorobăţ: “Leptospiroza poate să ducă la deces”
“Prezența acestor rozătoare determină o boală foarte gravă care se numește leptospiroză și care poate să ducă la deces, pentru că afectează și ficatul și rinichiul și inima. Poate această mușcătură, la șobolanii agresivi, să ducă la suprainfecții cu flegmoane deosebit de grave, cu zone de necroză și fasceita necrozantă, o infecție gravă care duce la necroza straturilor superficiale de mușchi și piele, deloc ușoare, iar rozătoarele acestea aduc pe lângă ele și purici, în special în acest decor meteorologic umed și cald.

(…) Am putea vorbi și despre un alt tip de epidemie, cateogoric. În special când vorbim despre aglomerările urbane, cum este Bucureștiul, unde te aștepți să fii în siguranță maximă, fiind o capitală europeană. Trebuie luate de urgență măsuri în acest sens să nu populăm spitalele de boli infecțioase cu alte patologii pe care nu le-am întâlnit în generația noastră și de mult au apus”, a spus Carmen Dorobăţ, medic infecţionist.

Primii șobolani, surprinși în zona teraselor din Herăstrău
Actrița Monica Davidescu a postat o fotografie pe o rețea de socializare, în care se pot observa mai multe rozătoare, lângă câteva caserole goale de mâncare.

„Așa ceva!!!! Azi în Bucuresti, zona teraselor Herăstrău.

Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc”, a scris Monica Davidescu alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

Sute de persoane au reacționat la postarea sa de pe Facebook, unele dintre ele împărtășind aceleași experiențe pe străzile din Capitală.

„Colcăie mizeria prin tot sectorul lui Clotilde”, a scris o persoană.

Altcineva a afirmat că este vorba despre o contaminare generală a Bucureștiului.

„Erau și anii trecuți în zona Unirii, pe lângă poduri, de ți-era frică să treci pe lângă marginea cu iarbă și tufe, unde viețuiau cu zecile (vizavi de Centrul Vechi și vizavi de magazinul Unirea, în zona teraselor noi, ori pe celălalt mal). E o contaminare generală”.

O imagine revoltătoare a fost fost făcută publică de liberalul Adrian Moraru.

Acesta a postat pe Facebook o fotografie în care apar doi șobolani în raftul unui magazin alimentar.

“Șobolani în magazine. În Sectorul 1. În Capitala CapitaleiI!!!! Romprest NU este un operator pe care să îl doresti. Însă nu așa se soluționează conflictul cu ei. Cu toate astea până unde acceptăm să ne ducă în mizerie și boli USR Sector 1? Chiar trebuie să dăm foc la țară ca să ne arate ei că lupta cu “mafia”?”, a scris Adrian Moraru.

Sursa: antena3.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.