Alerta dată chiar de un medic din România: COVID S-A SCHIMBAT

Un reputat medic și manager de spital din România atrage atenția că virusul și-a schimbat evoluția. Medicul precizează că face referire la formele medii de boală în cazul pacienților care nu prezintă comorbidități. În cazul acestora situația s-a schimbat și se vindecă mult mai greu.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, medicul Carmen Dorobăț, lansează un avertisment în privința evoluției noului coronavirus. Medicul precizează că virusul și-a modificat evoluția, astfel că pacienții se vindecă mai greu. Anunțul vine în contextul în care, în România, se înregistrează tot mai multe îmbolnăviri, iar secțiile de terapie intensivă sunt aproape de capacitate maximă.

Medicul punctează faptul că pacienții cu forme medii ale COVID-19 necesită chiar și o lună de tratament până să fie testați negativ și declarați vindecați. De asemenea, Carmen Dorobăț mai precizează că sunt cazuri în care persoanele care au contactat virusul au ajuns să-și piardă gustul și mirosul chiar și la o săptămână distanță de la debutul bolii.

„Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu. Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ. Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii. Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare. Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv”, a spus Carmen Dorobăț.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *