Sistemul sanitar din Romania, IN GENUNCHI? Medic ATI: Pandemia a scăpat de sub control. Vom depăși lejer 25.000 de cazuri pe zi în decembrie

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, face o analiză înfiorătoare, după noul record de cazuri noi de astăzi.

”Din punctul meu de vedere, în acest moment, pandemia a scăpat de sub control”, a declarat medicul Radu Ţincu, la Realitatea Plus. Dacă situația va continua în acest ritm, medicul primar atenționează că ”se va institui acea medicină de dezastre”.

”Din punctul meu de vedere, în acest moment, pandemia este pierdută de sub control. Se va ajunge la depășirea capacității sanitare și se va institui acea medicină de dezastre care a fost vehiculată de către unele autorități, însă ne asumăm să instituim medicină de dezastre în contextul în care nu am epuizat toate măsurile sanitare care se pot implementa. Se refuză vehement implementarea de măsuri restrictive, însă vestea proastă este că sistemul sanitar va fi depășit, vestea proastă este că, în acest ritm, nu vom ajunge pe 6 decembrie, oricât de mult și-ar dori clasa politică acest lucru, iar, din păcate, când ne vom trezi la realitate, situația va fi incontrolabilă.

Din păcate, nu va continua în acest ritm. Dacă ne uităm din punct de vedere epidemiologic, nu va fi o creștere constantă și progresivă, va fi o creștere accelerată. Trebuie să ne gândim la un singur lucru: 3.000 de oameni într-o comunitate transmit cu o anumită viteză virusul, 8.000 de oameni într-o comunitate vor transmite într-un mod accelerat. Cu cât numărul de cazuri va crește, cu atât viteza de accelerare a transmiterii intracomunitare va crește. Deci, cel mai probabil, dacă nu vom lua niciun fel de măsuri, în decembrie vom depăși cu lejeritate 20000 – 25.000 de cazuri pe zi, ceea ce va pune în genunchi sistemul sanitar” a afirmat medicul.

Dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.