“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Şefi din Poliție acuzaţi de hărţuire după ce un om al legii s-a sinucis

Acuzații de hărțuire îndreptate împotriva șefilor Poliției Botoșani în urma sinuciderii unui polițist

img 57

După gestul șocant al unui șef de post care și-a pus capăt zilelor în ultima zi din noiembrie, Bogdan Bănică, președintele executiv al Sindicatului Național DECUS Demnitate, Onoare, Respect, Camaraderie, a ridicat acuzații serioase împotriva șefilor de poliție într-o postare pe rețelele de socializare.

Într-un semnal de alarmă, Bănică a adus în discuție o atmosferă tensionată și situații de hărțuire la care ar fi fost supus polițistul C.G., în vârstă de 47 de ani, care și-a pus capăt vieții tragice pe mormântul fiicei sale.

“Mass-media nu menționează faptul că polițistul se plângea colegilor despre hărțuirea la care era supus din partea unor șefi, aflându-se în mijlocul unor anchete disciplinare pentru presupuse abateri minore. Acesta își exprima constant, în ultima perioadă, nemulțumirea față de presiunea psihică intensă și nejustificată exercitată asupra sa de către structurile de control, doar pentru întârzieri în introducerea unor date în SNRI. Dumnezeu să-i ierte păcatele”, a transmis Bogdan Bănică.

Sindicaliștii au pus vina pe sistem și pe conducerea instituției pentru această tragedie.

Gest șocant

Șeful Postului de Poliție al comunei Stăuceni din județul Botoșani a fost descoperit mort în cimitirul din Vlăsinești, pe 30 noiembrie, în jurul orei 10:00, de către un bătrân care venise să aprindă o lumânare.

Polițistul se împușcase în cap cu arma din dotare la mormântul fiicei sale, Andreea, care a decedat la vârsta de un an, o lună și o zi, acum 23 de ani. Avea o experiență de 27 de ani în Poliție și a lăsat în urmă soția și un fiu în vârstă de 21 de ani.

IPJ confirmă ancheta asupra polițistului

Potrivit reprezentanților IPJ, polițistul era, într-adevăr, subiectul unei investigații interne din cauza întârzierii în introducerea unor date în Sistemul Național de Raportare a Incidentelor (SNRI). Cu toate acestea, acesta nu a făcut plângere către structurile superioare din IGPR cu privire la presiunea sau abuzul resimțit.

Această situație survine la scurt timp după ce un alt polițist din cadrul IPJ Botoșani a acuzat public că este hărțuit. Agentul de poliție Ciprian Vaipan, din cadrul Poliției Ștefănești, a fost acuzat de superiorii săi că produce vin în curtea instituției și își acuză superiorii că îl supun unor controale pentru probleme aparent minore.

Totul a început pe 28 octombrie, atunci când noul șef al IPJ, comisarul șef Gheorghe Tudor Costân, și-a preluat funcția și a decis să verifice posturile de poliție din județ. Într-o sâmbătă, acesta a ajuns și la Ștefănești, unde a descoperit un adevărat proces de producție a vinului în curtea vechiului sediu al Poliției Orașului Ștefănești. Recipiente și unelte necesare fabricării vinului ocupau o parte din curtea sediului poliției.

Agentul afirmă că sediul respectiv este dezafectat de mai mulți ani și sugerează că investigația disciplinară la care este supus acum este direcționată. Deoarece șeful IPJ a vizitat anterior locul și nu a găsit nimic neobișnuit.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.