“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ședință crucială în coaliție privind FACTURILE. Ce ii mai asteapta pe romani

Citu RzV 1024x682 1

Coaliția de guvernare discută la această oră noi măsuri menite să ducă la protejarea consumatorilor de scumpirile de pe piața de energie, PSD vine cu noi propuneri menite să reducă facturile la energie electrică și gaze naturale. Și PNL are un plan care se bazeză, în special, pe plafonarea prețului pentru populație.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că specialiștii partidului au finalizat noul pachet de măsuri menite să protejeze populația în fața creșterii facturilor. Liderul social-democrat este sigur că aceste propuneri vor duce la stoparea prețurilor și menținerea facturilor la un nivel suportabil. Potrivit spuselor sale, propunerile vizează reducerea nivelului de plafonare a tarifelor, dublarea volumelor lunare de consum și reducerea TVA la 5% pentru energie.

„PSD a finalizat astăzi pachetul de măsuri care poate stopa creşterea facturilor la energie şi gaze. Am redus nivelul plafonării tarifelor, am dublat volumele lunare de consum şi am scăzut TVA de la 19 la 5%. În acest fel, peste 90% dintre consumatori, persoane fizice şi companii, vor beneficia de scăderea facturilor pe care le vor primi după 1 februarie, facturi corespunzătoare lunii ianuarie”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că noile măsuri ar trebui aplicate de la 1 februarie și vizează nu doar populația ci și şcolile, spitalele, companiile de transport public, instituţiile de cultură sau ONG-urile.

„Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, fiindcă suntem în plină iarnă, în lunile de consum energetic maxim, iar românii au acum cea mai mare nevoie de ajutor”, a mai arătat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Măsuri împotriva furnizorilor profitori
El a mai precizat că partidul său propune și soluţii pentru descurajarea comportamentului speculativ al firmelor din energie. Acestea vor fi valabile pe termen scurt și mediu, dar și pe termen lung pentru rezolvarea problemelor structurale ale industriei energetice.

„Vom prezenta aceste măsuri în scurt timp, în şedinţa Coaliţiei, cu speranţa că partenerii noştri vor înţelege rapid că soluţiile PSD sunt simple, eficiente şi cu un impact minim asupra bugetului. Românii aşteaptă de la noi responsabilitate, nu certuri sterile şi ieşiri filosofico-inutile pe la televizor”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Obiectivul este protecția consumatorilor
Coaliția de guvernare se întrunește la această oră pentru a adopta noi măsuri de protecție a populației, în contextul noilor scumpiri la gaze și energie electrică. Înainte de întâlnire, premierul Nicolae Ciucă a declarat că măsurile propuse urmăresc să protejeze consumatorul vulnerabil şi instituţiile esenţiale. De asemenea, guvernul dorește să asigure funcționarea economiei, fără să fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.