“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Schimbări MAJORE privind certificatul verde în România! Premierul Nicolae Ciucă a facut anunțul

 

image 2021 09 28 25068003 41 certificat verde covid

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat public care este situația actuală a certificatului verde în România. Acesta a explicat că ar putea fi votat pe baza unei legi noi, diferită de cea existentă acum în Parlament. De asemenea, Nicolae Ciucă a spus că ministrul Sănătății a solicitat diverse modificări asupra certificatului verde.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților. S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății. Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea unor elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, tot marți, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat despre proiectul certificatului verde că s-au strâns momentan peste 40 de pagini de amendamente.

„Variante îndulcite nu ar trebui să-și găsească loc în decizia noastră”
Despre varianta finală cu care coaliţia PNL-PSD va merge, Ionuț Stroe a precizat că „variante îndulcite sau variante care oarecum să se plieze pe aşteptările unei categorii sociale, care de exemplu e împotriva acestui vaccin nu ar trebui să-şi găsească loc în decizia noastră.”

„Nu ar trebui să fim influenţaţi, este o chestiune de natură medicală, sunt măsuri care s-au luat peste tot, în întreaga Europă”, a spus Ionuț Stroe la RFI.

„Există o strânsă legătură între numărul persoanelor imunizate şi această lege”
Liberalul a afirmat că se va opta pentru varianta cea mai înţeleaptă şi rapidă a certificatului verde. Ionuţ Stroe a precizat că există o legătură strânsă între numărul de persoane imunizate, nivelul vaccinării și această lege.

„Încă din momentul în care acest proiect care se găseşte în Parlament a ajuns pe agenda noastră, noi ne-am exprimat cât se poate de clar şi ferm că îl dorim a fi aprobat cât mai repede. Evident, există o foarte strânsă legătură între numărul persoanelor care se imunizează, rata şi nivelul vaccinării în România şi această lege (…). Din păcate, dezbaterea parlamentară s-a întârziat destul de mult (…).

La acest proiect legislativ s-au strâns până în momentul de faţă peste 40 de pagini de amendamente. În egală măsură, există şi o presiune publică vizavi de adoptarea sau respingerea acestui proiect (…). Dacă domnul Rafila soseşte, cum spunea şi domnul preşedinte Marcel Ciolacu, cu un nou proiect privind acest certificat verde în 48 de ore, vom opta pentru varianta cea mai înţeleaptă şi rapidă”, a mai declarat liberalul.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.