Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
SOCIETATE

Scandal uriaș în Biserică. Preotul a băgat un enoriaș în sicriu, mitropolitul a intervenit

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a anunțat că l-a oprit de la slujire pe un preot din orașul Huedin, județul Cluj, după ce acesta a dat dovadă de un comportament ”iresponsabil si smintitor”.

IPS Andrei a spus că, în conformitate cu canoanele Bisericii Ortodoxe, l-a oprit pe preotul Ioan Tonca din Huedin să mai slujească sfânta liturghie, după ce acesta a transformat biserica într-un loc al smintelii. ”Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, a anunțat Mitropolia Clujului.

Ce s-a întâmplat la Huedin depășește orice scenariu realist. Astfel, preotul Ioan Tonca a organizat un ceremonial, un jurământ, în care un tânăr rom a jurat că nu s-a culcat cu o altă fată din comunitate. Pentru toate astea, preotul Tonca a permis aducerea unui sicriu în fața altarului, în care s-a întins tânărul rom. Apoi, pe pieptul acestuia a fost pusă o icoană. Pe filmarea care a apărut pe facebook se poate auzi tânărul cum se jură că nu ”f…o” pe tânăra din comunitate.

Întreaga ceremonie i-a revoltat pe preoții ortodocși din Huedin.

”Este oribil ce s-a întâmplat. Și eu am rămas… nu mai am cuvinte. L-am sunat pe mitropolit și i-am spus. L-a oprit de la slujire”, a spus protopopul de Huedin, Dan Ionuț Lupuțan.

Preotul paroh din Huedin, Tudor Petrovici a fost și mai categoric. ”Nu pot să-mi revin de când am văzut. Mi-am dat seama din prima imagine că a fost ieri, pentru că a dus fiica mea niște flori la biserică și le-am văzut în față. Preotul Tonca a fost ieri dimineață la biserica din Bolic, iar asta s-a întâmplat după-masă, în biserica de pe strada Poștei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe părinte și l-am întrebat: Părinte, ce s-a întâmplat ieri în biserică? Acesta mi-a răspuns: Au venit niște țigani să se jure. Și l-am întrebat: Chiar în biserică i-ați băgat să faceți circul ăla? E foarte grav și foarte aberant ce s-a întâmplat”, a spus preotul Petrovici.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.