“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATI

EXCLUSIVITATE: Episcopul Husilor a ALUNGAT cu JANDARMII un PREOT din Biserica – “Am vrut sa spun ADEVARUL, răzbunător, nu crede decât în putere, în bani…”

646x404 1

Lucian Botez a fost primul preot din Vaslui care a avut curajul să demaşte public lucrurile necurate care se întâmplau la Episcopia Huşilor, sperând că astfel se va ajunge pe calea îndreptării, că nu va mai asista la birurile impuse, la tăieri salariale ilegale şi la alte practici abuzive. A fost caterisit, fără a i se da posibilitatea de a se apăra, în timp ce abuzurile de care era acuzat episcopul au fost trecute cu vederea de superiori.

Preotul Lucian Botez  a intrat în dizgraţia superiorilor ierarhici în 2011, când avea doar 28 de ani, după ce şi-a cerut drepturile salariale pe care le primea de la stat, acestea fiindu-i diminuate lunar chiar dacă pe statele de plată figurau sumele corecte.

”Biserica este prin definiţie spirituală, nu trebuie s-o condiţionăm în permanenţă de bani. N-am făcut demersul nostru pentru nişte sume, pentru o lipsă din salariu, pentru că preoţia noastră nu se cântăreşte în bani.”, declara Lucian Botez, după izbucnirea scandalului. Îndrăzneala sa avea să-i aducă excluderea din Biserică, într-o manieră abuzivă. În 2013 fost caterisit, în lipsă, fără a i se da nici cel mai mic drept la apărare. Timp de mai multe luni preotul pentru care bătrânele satului făceau scut uman în faţa jandarmilor chemaţi de Episcopie, a slujit într-un cort montat în faţa bisericii, nemaiavând permisiunea să intre în lacaşul sfânt.

În  2013, a fost evacuat deşi procesul cu evacuarea a fost câştigat de preot  două săptămâni mai târziu, dar a decis să nu-şi mai expună oamenii la care ţinea atât de mult la presiuni şi umilinţe. Scârbit de toate umilinţele, Lucian Botez a părăsit România, plecând cu familia în străinătate.

VEZI SI: Un alt tanar are curajul sa vorbeasca despre POMOHACI – ACUZATII GRAVE – „Haide, baga putin…Fă-mă fericit, că te fac să uiţi de toate.”

Fostul preot vorbeşte într-o ”spovedanie” transmisă ziarului ”Adevărul” despre episcopul Huşilor, despre episcopul Huşilor, despre cum l-a cunoscut, comportamentul dictatorial al acestuia, precum şi despre scandalul care îl are în prim plan şi care a zguduit Biserica Ortodoxă Română.

Redăm integral mesajul fostului preot Lucian Botez, de la Parohia Bozia, Vaslui ”În anul 2003,  spre sfârşitul lunii august, aflându-mă la Episcopia Huşilor în calitate de diacon, urmând a fi hirotonit preot, am zărit un tânăr părinte, slăbuţ, cu mersul legănat şi cu mâinile încrucişate la spate, cu chipul luminat, zâmbind şi inspirând cu privirea o eleganţă şi o decenţă nobilă. S-a apropiar şi m-a întrebat pentru ce parohie am fost hirotonit. După răspunsul meu, mi-a spus că cunoaşte oamenii din acele locuri ca fiind buni şi primitori. În acelaşi timp, foarte tranşant şi oarecum iritat, cu o oarecare nervozitate, mi-a spus: ”Hm… ai venit aici la Huşi pentru că ţi-au cerut bani” (făcând probabiul referire la unele practici neortodoxe de ”vânzare ” a parohiilor).

Nu ştiam cine este acest preot, ulterior aflând că este nimeni altul decât Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, Episcopul Vicar. Experienţa acestei întâlniri a fost una destul de plăcută inspirându-mi în acele momente un sentiment că am cunoscut un adevărat ierarh, modest, foarte bine documentat şi corect. Ulterior, am fost invitat, împreună cu alţi doi colegi preoţi în biroul său pentru a ne cunoaşte mai bine şi a ne vorbi de Noul Testament, disciplină care devenise o pasiune pentru el.

Nimic din toate acestea nu avea să trădeze mai târziu că în spatele acestui om există o cu totul altă persoană, mândră, ostilă, răzbunătoare, capabilă să sacrifice orice pentru satisfacerea egoului personal. Nu aş putea vorbi despre personalitatea acestui om, dacă nu mi-aş fi irosit cinci ani din viaţă luptând împotriva nedreptăţilor, lăcomiei, minciunii şi dezinformării acestuia.

Deşi această luptă pentru adevăr mi-a adus foarte multă suferinţă, am înţeles că nu am de-a face cu un adversar corect, ci cu un om fricos, laş, suferind totodată în perceperea realităţii şi a valorilor morale. Episcopul Corneliu, mereu suspicios, neîncrezător, s-a înconjurat de oameni care să-i facă ascultare deplină, asemenea unui dictator. Neîncrederea în semeni l-a trădat în nenumărate situaţii, discreditând preoţii mireni, pe care îi numea hoţi (”toţi popii sunt hoţi”), cât şi pe femeile plecate la muncă în străinătate pe care le numea ”curve”, iar pe bărbaţi ”beţivi”.

VEZI SI: ADEVARUL despre EPISCOPUL HUSILOR si SCANDALUL din BOR: Spunea despre FEMEI ca sunt C**VE!

O astfel de atitudine nu poate fi percepută decât jignitoare, ofensatoare, nejustificată şi incompatibilă cu statutul de Episcop. Negarea adevărului este o problemă foarte complexă pentru Episcopul Corneliu, deoarece, în calitatea sa, de lider religios deplin, aşa cum se consideră, el vede lucrurile doar în alb şi negru.

În anul 2011, deşi i-am adus la cunoştinţă neajunsurile şi neregulile de ordin penal şi civil, acesta a susţinut mereu că nu am dreptate. A fost nevoie de procese în instanţă, câştigate de mine definitiv şi irevocabil pentru a dovedi în cele din urmă că Episcopul de la Huşi are o percepţie distorsionată de a putea face distincţia între adevăr şi minciună. Mereu trăieşte cu sentimentul că toţi cei din jur complotează împotriva lui şi că cineva îi vrea răul. Mereu dispus să încalce drepturile altora, neţinând contr de alte păreri, acţionează singur, prin decizii şi hotărâri pripite care, de cele mai multe ori au adus tulburare atât în rândul preoţilor, cât şi al credincioşilor din Episcopie.

Foarte răzbunător, total străin învăţăturilor creştine în privinţa iertării, acesta a devenit, în timp, în scaunul episcopal nu un reprezentant al lui Hristos, ci mai mult un legiutor care judecă, pedepseşte fără niciun resentiment, distrugând familii, oameni dedicai, doar pentru a-şi satisface setea deplină de răzbunare. Duhul lui Hristos este departe de el. El nu crede decât în putere, bani, lucrurile materiale stăpânindu-l depin în locul celor spirituale.

VEZI SI: FILMUL COMPROMITATOR in care EPISCOPUL HUSILOR apare facand dragoste cu un ELEV de seminar, actual PREOT – Detalii socante

Referitor la imaginile din media, doresc să-i transmit pe această cale că nu este doar ceva ruşinos şi imoral, ci o palmă grea pentru creştinii ortodocşi de pretutindei, Dumnezeu a vrut doar să nu lase nevădite aceste porniri nefireşti ale tale.

Poti să înţelegi că a te împotrivi adevărului, negând mereu, pentru tine este un lucru foarte simplu, dar totuşi, pe Dumnezeu tu nu-l poţi păcăli. Prin perseverenţa în minciună, negare nu produci decât tulburare Bisericii, ori, deşi moralitatea ta este pusă la îndoială, alţii vor fi nevoiţi să te ajute acum pentru a-ţi găsi calea spre pocăinţă”. (sursa)

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.