Preotul Vasile Ioana, despre vestimentația femeilor care vin la biserică: „Și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni!”

Vestimentația este foarte importantă atunci când se merge la biserică. Îmbrăcămintea să fie curată şi decentă, mai ales pentru femei, care, pentru a arăta „bine” în faţa lumii, vin indecente şi machiate. Asupra acestui aspect atrage atenția și părintele Vasile Ioana.

Invitat în emisiunea “Vorbește lumea “, de la PRO TV, preotul Vasile Ioana a explicat de ce este importantă adoptarea unei vestimentații decente atunci când mergem la biserică.

Părintele a făcut referire îndeosebi la femei care nu trebuie să vină cu fuste scurte ori bluze decoltate. În acest sens, preotul a dat exemplu o studentă care a venit la slujbă, reușind să atragă atenția tuturor enoriașilor prin hainele pe care le purta.

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a povestit părintele Vasile Ioana.

Citiți și:  Iisus către ierarhii de ieri și de azi ai Bisericii: „Vai, vouă, pui de năpârci, călăuze oarbe, morminte văruite!”

“Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă”
De asemenea, preotul a precizat că trebuie să avem un comportament reținut, să mergem cu sfială la biserică. “Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la PRO TV.

Părintele Vasile Ioana, în vârstă de 50 de ani, este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor, scrie doxologia.ro. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

Citiți și:  Cât de mult l-a ajutat credința pe Mihai Neșu. Fostul fotbalist va deschide un nou centru pentru copii cu dizabilități

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu