“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Românii veniţi în ţară şi-au terminat concediile şi pleacă „acasă”! „Salariul minim din România îl câștig în trei zile în Spania” … „Ce să facem aici, în România asta a noastră?”

autocar romani

După ce au petrecut câteva zile pe meleagurile natale, românii care muncesc în străinătate şi-au terminat vacanţa și pornesc spre țările adoptive: Italia, Spania, Franța, Germania etc. Autocarele de transport internațional sunt pline în aceste zile.

O femeie din Bistriţa, trecută de prima tinereţe, a povestit, pentru timponline.ro, că a venit în România doar ca să cumpere o casă pentru copii și că luna august şi-a petrecut-o alergând de la o instituţie la alta ca să legalizeze tranzacţia.

„Locuiesc în Spania la Roquetas de Mar, îmi îngrijesc nepoţii. Am venit acasă să cumpăr o casă pentru fata mea şi am cam avut de umblat. Vai, ce cozi! Şi nu vorbesc frumos. E diferenţă de la cer la pământ faţă de străinătate. Acolo se fac programări la ora cutare şi te duci şi te ia. Aici trebuie să stai”, a spus femeia.

O adolescentă, Roxana Cocoş (19 ani), şi-a petrecut vacanţa la bunica, iar acum se întoarce la părinţii ei care locuiesc tot în Roquetas de Mar.

„În vacanţă a fost foarte frumos, aş mai merge, dar trebuie să mă întorc la părinţii mei. În România e cel mai frumos pentru că aici îmi sunt toţi prietenii. Acolo am fost un an la şcoală, dar nu mi-a prea plăcut şi am renunţat. Părinţii mei lucrează la un solar. E foarte greu. E o căldură insuportabilă şi trebuie să stai aplecat”.

Spre Spania s-au îndreptat şi câţiva tineri care lucrează în domeniul maselor plastice.

„Viaţa în Spania e mai bună. Câştigăm undeva la 1500- 2000 de euro pe lună. Venim acasă doar în vacanţe fiindcă e mai frumos acasă, însă banii sunt mai frumoşi ca aici. Putem trăi foarte bine cu banii aceştia. Nu ne plângem”, a spus un tânăr.

Un bărbat care a plecat la rândul lui spre Spania a declarat, pentru sursa citată, că pleacă cu inima grea.

„Ce să facem aici, în România asta a noastră? Dacă am schimba tot guvernul, mulţi ne-am retrage acasă, dar ce să afcem cu 1500 de lei? Îi câştigăm acolo în trei zile. Avem şi copii la şcoală. Nu ne permitem să-i întreţinem cu banii câştigaţi aici. Dacă am schimba tot guvernul ăsta, poate, poate… Ştiu că românii nu prea merg la vot. Tocmai de-asta profită politicienii că ne-au dat frâu liber să plecăm în toată lumea asta şi pe bătrâni îi cumpără cu o găleată ca să-i voteze iar. Asta e!”. – Sursa: InfoAlert

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.