“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Reuniune de URGENTA in UE! News alert

UE 1000x600 1

Europa se confruntă cu cea mai gravă criza energetică. UE a convocat o reuniune de urgență pentru a găsi soluții la această situație. Se dorește o măsură la nivelul întregii comunități.

Uniunea Europeană va convoca o reuniune de urgenţă a miniştrilor energiei pentru a rezolva problema creşterii preţurilor la energie. Blocul comunitar dorește o măsură pe care să o implementeze toate statele Uniunii.

Premierul Petr Fiala a anunțat că Republica Cehă, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, va convoca reuniunea pentru a dezbate măsuri „concrete” de combatere a crizei energetice, în urma unui acord cu şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Acesta susține că preţurile în creştere ale energiei electrice sunt rezultatul unui „eşec al pieţei” şi a cerut o măsură la nivelul UE pentru a le limita. Premierul vrea să obțină sprijinul statelor membre pentru această idee şi intenţionează să discute luni despre posibile limite de preţ cu cancelarul german Olaf Scholz.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimele decenii
Europa este afectată de o creştere bruscă a costurilor la gaze şi electricitate, care a dus la creşterea inflaţiei, a subminat moneda euro şi ameninţă să tragă economiile în recesiune.

Costurile energiei electrice doboară recorduri aproape zilnic, în condiţiile în care Rusia restrânge aprovizionarea cu gaze naturale înaintea perioadei cruciale de încălzire din timpul iernii. Vineri, preţul pe cele două pieţe cheie din Europa a crescut cu peste 25%, aceasta fiind cea mai recentă creştere haotică care afectează economiile de pe întregul continent.

Guvernele europene au început să limiteze consumul de energie, interzicând iluminatul exterior al clădirilor în Germania şi limitând temperaturile de răcire/încălzire interioară. În Marea Britanie, facturile la energie vor creşte vertiginos în octombrie, după ce autoritatea de reglementare în domeniul energiei a majorat plafonul de costuri.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.