Răzvan Dumitrescu RUPE TACEREA: E o metodă jegoasă prin care, dacă le spui ce nu vor să audă, te discreditează

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a fost invitat de Adriana Bahmuțeanu la emisiunea acesteia de pe Cetățeanul.net. Moderatorul emisiunii Subiectiv a detaliat modul în care sunt stigmatizați cei care ridică întrebări privitoare la coronavirus.

„În momentul ăsta, toată senzația mea, ca jurnalist, este că, în România, în loc să se lupte cu cele trei arme împotriva virusului, vaccinare, tratament și testare, s-a luptat doar cu una singură, cu orice preț. Ori cu una, nu stingi pandemia.

Ca dovadă sunt alte țări, care deși au un procent mult mai mare de vaccinare, nu au stins pandemiile, au valuri. Irlanda, mega-vaccinată, intră în valul cinci. Aveau peste 68 de morți pe zi la o populație de 4,9 milioane de oameni, ei luptând și cu medicament, și cu test, și cu vaccin.

Cum poți tu să fii ca ei dacă nu lupți decât cu una din cele trei arme posibile? Este o întrebare de bun simț aici, nu e vorba de vaccinare și nevaccinare. Lupți cu logică sau fără logică.

În al doilea rând, câtă vreme virusul se poate transmite și studiile arată că și vaccinații îl pot transmite, tu prin ceea ce imaginai, blocai accesul unora care se testau, dar îi lăsai liberi pe cei vaccinați pornind de la ideea că nu transmit virusul, deși sunt studii care arată că îl pot transmite. Am senzația că lucrurile scapă dintr-o logică simplă și chestiunea asta mi-a fost confirmată și de discursul domnului Adrian Streinu-Cercel din Senat, atunci când a anunțat că PSD nu votează în forma asta certificatul respectiv.

Ei au o armă foarte simplă în momentul de față. Când e cineva care le spune ce ei nu vor să audă, mă refer la cei care sfătuiesc guvernanții, că nu cred că ei sunt cei care imaginează lucrurile astea, ci au niște consilieri, echipe de PR, problema e cum să-l discredităm. Nu să vedem dacă ce spune e adevărat sau nu e adevărat, hai să-l discredităm că nu ne place ce auzim și pun eticheta de antivaccinist, automat, pe toată lumea care nu are mesajul pe care nu vor ei să-l audă. Am văzut medici vaccinați pe care s-a pus eticheta de antivaccinist. Este o metodă jegoasă, pur și simplu, o metodă absolut jegoasă și nu pot fi de acord cu ea“, a precizat Răzvan Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu a fost amendat în repetate rânduri, pentru emisiuni realizate în cursul acestui an, în care a fost acuzat că prezintă informații false care descurajează vaccinarea.

Jurnalistul a precizat pe Cetățeanul.ro că valoarea totală a amenzilor se ridică la 80.000 de lei și că nu va mai prezenta la TV studiile științifice despre care se vorbește deschis în alte țări din dorința de a nu mai cauza prejudicii materiale colegilor săi și trustului din care face parte.

Totuși, acesta a precizat că va continua să publice pe pagina sa de Facebook, într-un mod echidistant, toate informațiile de actualitate referitoare la coronavirus care sunt dezbătute în alte state.

Sursa: r3media.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *