“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

RAZBOI intre PONTA si OLGUTA – „Ministru OBEDIENT si TUPEIST” Fosta subalterna este pusa la zid!

razboi ponta

Victor Ponta are un mesaj dur pentru Lia Olguta Vasilescu, fosta sa subalterna din PSD. Ea este considerata un ministru „obedient si tupeist” pentru modul in care a fortat adoptarea Legii salarizarii.

Vasilescu a anuntat ca GUvernul va emite o ordonanta prin care va aduce modificari la Legea salarizarii, dupa ce mii ce angajati s-au trezit cu salariile micsorate.

„Salut faptul ca se indreapta cateva dintre problemele aparute in Sistemul de Sanatate prin aplicarea Legii Salarizarii. Raman insa cateva intrebari legitime pentru viitor :

1. Cat s-a rezolvat din probleme si ce va mai exploda in sistemul public in viitor? O sa tot peticim la Legea Salarizarii ani de zile de acum incolo nemultumind oameni si producand haos in loc de stabilitate .
2. De ce a fost nevoie de greva si proteste ca sa recunosti ca ai gresit ? Este orgoliul unui ministru mai important decat interesul miilor de oameni din sistemul de Sanatate?
3. De ce facem o lege atat de complicata prin fortarea politica si heirupism in Parlament si nu am procedat intelept sa masuram de 7 ori si sa taiem o data? De ce sa suporte oamenii pretul incompetentei si politicianismului ?
4. Modificarile care se vor face azi presupun cheltuieli suplimentare care nu sunt acoperite in Buget . In conditiile in care incasarile la buget tot scad si cheltuielile cres este oare credibil ca vor fi bani pentru ce s-a promis?
5. Modificarea Codului Fiscal si a Legii Salarizarii prin ordonante de urgenta aproape in fiecare saptamana distrug stabilitatea si predictibilitatea Sistemului. Nu era mai bine sa aducem ministrii competenti care sa nu aiba nevoie de aceste modificari continue? Doar cu obedienti si tupeisti nu rezolvam problema”, a scris Ponta pe Facebook.

Proiectul de ordonanta de urgenta care prevede modificarile la legea salarizarii, pentru a raspunde revendicarilor sindicalistilor din sanatate, va intra miercuri in sedinta de Guvern, a anuntat ministrul Muncii, care a mai precizat ca prin aceasta ordonanta se incearca aplicarea unitara a legii.

Olguta Vasilescu a declarat ca, in urma analizelor, s-a observat ca exista cel putin 7.000 de persoane ale caror venituri au fost mai mici, jumatate dintre aceste persoane fiind in doar trei spitale.

„Asta inseamna ca legea nu s-a aplicat unitar. Ca fiecare manager a facut cum a crezut el mai bine. (…) Ce am facut acum prin aceasta ordonanta de urgenta sau, mai bine zis, ce vom face maine (miercuri -n.r.), cand o sa intre ordonanta de urgenta, ne asiguram ca nu mai lasam la subiectivismul oricarei, incercam sa le luam cat mai mult din prerogative celor care le aveau”, a declarat ministrul Muncii, la TVR, conform Mediafax.

In urma cu o saptamana, in urma discutiilor de peste 11 ore cu sindicalistii din sanatate, ministrii Muncii si Sanatatii anuntau modificarea legii salarizarii.

„Aceste modificari vor viza strict modul de acordare a sporurilor (..) Una dintre masurile importante este scoaterea garzilor de medici si asistente in afara plafonlui de 30%. Nu vor mai fi motive pentru diminuare a sporurilor la medici, aceasta categorie va avea certitudinea ca toate garzile efectuate vor fi platite. Guvernul a luat decizia ca pentru spitalele de monospecialitate, spitalele de psihiatrie, tuberculoza , dar si anumite servicii judetene de ambulanta, cum ar fi Ambulanta Bucuesti, sa se permite in conditiii bine justificate o suplimentare a sporurilor determinate de specificul acestor specialitati, aprobare care se va face prin hotarare de Guvern. (…) Sunt deja mai multe revendicari care au fost rezolvate. S-a solicitat ca moasele sa fie asimilate activitatii de asistente, pentru a benficia de o crestere a salariilor pana in anul 2022”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus atunci ca o alta modificare importanta este ca se acorda sume compensatorii pentru toti angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de luna februarie 2018, suma compensatorie urmeaza sa se acorde integral.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.