“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Răsturnare TOTALA de situație. Ce propunere BOMBA are Gheorghita pentru certificatul verde

image 2020 12 4 24460324 41 valeriu gheorghita

Valeriu Gheorghiță crede că angajații din România ar trebui să poată merge la locul de muncă doar pe baza certificatului verde obținut prin vaccinare. Motivul: testarea periodică nu îi ţine departe pe oameni de riscul de infectare deoarece „persoana respectivă în continuare este la risc să se infecteze şi este la risc să facă o formă gravă.”

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a vorbit public la Digi24 despre cele trei forme ale certificatului verde: vaccinarea, trecerea prin boală și testarea.

Potrivit medicului militar, angajaților nu ar trebui să li se ofere acces la muncă pe baza certificatului verde obținul prin testare. Explicația acestuia este aceea că testarea, fie ea și periodică, „nu modifică cu nimic starea de receptivitate a persoanei” care recurge la această variantă.

„Populația are nevoie de certificatul verde pentru a avea o viață cât mai apropiată de normal cu riscuri minime din punctul de vedere al bolii. Majoritatea țărilor europene au implementat de câteva luni certificatul verde digital pe plan intern. Este cât se poate de evident că acolo trebuie să ajungem și noi, pentru că acest lucru este viitorul și pentru că este absolut firesc ca pe perioada pandemiei, cât avem încă un risc de infectare și de transmitere a infecției cu SARS-CoV-2, noi nu putem să ținem toate activitățile închise, nu putem să mergem la nesfârșit în această logică de restricții, de izolare, de carantină, de risc de lockdown, și așa mai departe. Trebuie să mergem înainte și să înțelegem că această posibilitate a implementării certificatului verde ne oferă această șansă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Certificatul verde ar trebui să funcționeze pe baza vaccinării”
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID consideră că certificatul verde ar trebui să fie acceptat doar pe baza vaccinării și a trecerii prin boală deoarece persoanele care sunt doar testate nu sunt protejate împotriva contaminării.

„În baza certificatului verde, noi atestăm trei condiții, fie că sunt vaccinat, fie că am trecut prin boală în ultimele șase luni, fie că mi-am făcut un test și sunt negativ. În aceste trei condiții, riscul de infectare este mult diminuat. Aici intră in discuție accesul persoanelor care se testează, sunt negative, dar nu au niciun fel de protecție. De fiecare dată când ne uităm la participarea la o activitate ne uităm la posibilitatea ca o persoană să se infecteze și la posibilitatea să transmită mai departe virusul. Persoana care este testată și nu este altfel protejată este în continuare la risc. Germania a luat decizia de a scoate din certificatul digital această posibilitate a testării și au rămas celelalte două variante: fie ești vaccinat, fie ai istoric de trecere prin boală.

Doar aceste persoane au posibilitatea să participe la activități neesențiale. Certificatul verde ar trebui să funcționeze pe baza vaccinării, pe baza trecerii prin boală în primele șase luni și este o discuție referitoare la testare. (…) În anumite situații putem opta să menținem această variantă, dar trebuie să înţelegem că până la urmă doar testarea nu modifică cu nimic starea de receptivitate a persoanei respective, adică persoana respectivă în continuare este la risc să se infecteze şi este la risc să facă o formă gravă, mai ales dacă are alte afecţiuni asociate.”, a spus acesta.

„Personalul medical să fie bine protejat”
Valeriu Gheorghiță a evidențiat importanța imunizării prin vaccinare a cadrului medical din țară deoarece doar cu ajutorul medicilor criza sanitară actuală din spitale poate fi depășită.

„Or, obiectivul nostru, cel puţin pentru corpul medical, pentru sistemul medical este să avem personal medical care să fie bine protejat, care să nu fie expus riscului de boală suplimentar faţă de cât este în contactul cu pacienţii zi de zi şi în felul acesta să prevenim absenteismul, să prevenim pierderea de vieţi omeneşti în rândul corpului medical, pentru că altfel nu putem să avem o capacitate de răspuns la pandemie, o capacitate de a oferi servicii medicale cât se poate de bune. Deci obiectivul este acela de a avea un personal medico-sanitar integru şi cât se poate de bine securizat din punctul de vedere al riscului de boală”, a explicat acesta.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.