“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Raport ONU: “Liderul Al Qaeda” pe care americanii s-au lăudat că l-au ucis era, de fapt, un cetățean care se afla cu oile la păscut

Atacul desfășurat de armata americană în provincia siriană Idlib în luna mai nu a ucis liderul al-Qaeda, ci un localnic în vârstă de 60 de ani, potrivit unui raport care investighează încălcările drepturilor omului în Siria, prezentat la a 54-a sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului la ONU. 

Vorbim despre un atac cu dronă pe 3 mai în zona Qurania de la nord de orașul Idlib. Armata americană a susținut inițial că lovitura a vizat un înalt oficial al-Qaeda, dar ulterior a declarat că a lansat o investigație oficială după finalizarea „procesului de evaluare a credibilității victimelor civile”. 

„Comisia nu a găsit nicio dovadă că decedatul ar fi altcineva decât un civil sau că ar fi fost direct implicat în lupte și așteaptă rezultatele anchetei americane”, se arată în raport.

După cum scria Washington Post în mai , decedatul era fostul zidar Lotfi Hassan Misto, în vârstă de 56 de ani. Familia lui a susținut că nu avea legături cu teroriștii și că păștea oile în momentul rachetei americane Hellfire. Rudele apropiate îl descriu pe tatăl a zece copii ca pe un bărbat bun, muncitor, „a cărui viață a fost petrecută în sărăcie”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.