“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Raluca Turcan va emite un nou ORDIN de ministru. SCHIMBARI in evaluarea dosarelor de pensii

turcan pensionari munca dupa pensie 691454

Ministrul Muncii va emite un nou ordin de ministru. Factorii suplimentari de contributivitate vor fi luați în considerare
Raluca Turcan informează că, miercuri, va fi emis un nou ordin de ministru referitor la procesul de recalculare a pensiilor. Ministrul Muncii spune că s-a ajuns la această concluzie după ce s-a constat necesitatea reglementării rapide a anumitor aspecte care țin de datele din dosarele de pensii. Ministrul a enumerat, ulterior, aceste aspecte.

Raluca Turcan scoate la iveală că anumite Case Județene de Pensii acceptă factorii suplimentari de contributivitate ai pensionarilor, în timp ce alte Case Județene de Pensii refuză.

”Mulți pensionari se adresează caselor județene de pensii cu solicitarea de a li se lua în calcul factorii suplimentari de contributivitate pentru care prezintă documente. Absența unui cadru legal și a unei practici unitare în această materie au făcut ca soluțiile să fie diferite: unele case județene acceptă să includă în dosarele de pensii datele din aceste adeverințe, altele nu.”, notează Raluca Turcan.

Numărul proceselor în instanță a crescut
Potrivit ministrului Muncii, din cauza Caselor Județene de Pensii care refuză factorii suplimentari de contributivitate a crescut numărul proceselor în instanță, aceasta fiind singura modalitate prin care pensionarii pot obține includerea factorilor suplimentari.

”Prin urmare, a crescut numărul proceselor în instanță, aceasta fiind singura cale prin care pensionarii puteau obține includerea acestor elemente suplimentare de contributivitate în calculul pensiei. Astfel, în 2020, statul a plătit pentru procesele câștigate de pensionari aproximativ 10 milioane de lei. În primul trimestru al acestui an, cheltuielile de judecată plătite de Casa Națională de Pensii au fost de 3,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă că, până la final de an, ne putem aștepta la aproximativ 13 milioane de lei pentru asistență juridică în procese.”, mai spune aceasta.

Ce schimbări va aduce noul ordin de ministru
Raluca Turcan mai spune că noul ordin de ministru va introduce obligativitatea ca toate datele care atestă factori suplimentari de constributivitate să fie introduse în dosare.

”Prin noul ordin de ministru, vom introduce obligativitatea ca toate datele care atestă factori suplimentari de contributivitate să fie introduse în dosare, de către casele județene de pensii, pentru a avea o bază de date completă, digitală. În paralel cu procesul tehnic de digitalizare a informațiilor din dosare, continuăm procesul de elaborare a unei noi legi a pensiilor. Cel mai probabil în a doua jumătate a anului viitor, vom avea o legislație a sistemului de pensii care să aducă predictibilitate și echitate și care să permită recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii din România.”, mai spune aceasta.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.