Proiect de Lege SCANDALOS propus de fătătoarea Raluca Turcan! Românii care se află în concediu medical vor fi verificați acasă, cu poliția!

Deputatul PNL Sibiu Raluca Turcan, a anunţat că a depus un proiect de lege care vizează stoparea fraudelor legate de concediile medicale fictive, noutatea fiind că va fi implicată mai mult Poliţia pentru a-i verifica, de exemplu, pe cei care se laudă pe reţelele de socializare cu imagini din concedii de odihnă, în timp ce ei de fapt figurează în concedii medicale ce trebuie decontate de stat către angajatori.

„Proiectul pe care l-am iniţiat propune un mecanism de control al concediilor medicale. Acesta se realizează la domiciliu sau la adresa indicată de beneficiarii de concedii medicale, în intervalul de timp şi în condiţiile stabilite prin lege.

Va fi realizat de către angajatori, casele de asigurări de sănătate sau, după caz, de către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, însoţiţi de către personal din cadrul poliţiei comunitare / locale.

Citiți și:  SOROS i-a cerut personal lui Băsescu să o susțină pe Macovei, inclusiv la prezidențiale. Elena Udrea confirmă din închisoare ceea ce noi afirmasem încă de atunci. REȚEAUA SOROS, trafic de influență la greu pentru actuala penală. VIDEO

Se vor respecta drepturile şi libertăţile cetăţeneşti garantate de Constituţia României şi se va garanta inviolabilitatea domiciliului sau a reşedinţei asiguratului. Persoanele care nu vor face această declaraţie, nu vor fi la adresa indicată sau nu vor permite verificarea – nu vor primi sumele cuvenite pe zilele de concediu medical”, a declarat Raluca Turcan.

Parlamentarul PNL Sibiu a adăugat că „în doar două luni de la începutul anului 2023 s-au solicitat deja sume însumând 60% din bugetul pe întregul an pentru plata concediilor medicale”.

„Nu ar mai trebui să avem situaţii în care cineva îşi ia concediu medical pentru a merge la pescuit sau a se ocupa de alte treburi din gospodărie”, a subliniat deputatul Raluca Turcan.

Citiți și:  SCROFUL TOT SCROF RĂMÂNE: BODE și-a tras un TEREN de 5,4 MILIOANE EURO!

Potrivit fostului ministru al Muncii, prin Legea Bugetului de Stat pe 2023 s-au aprobat la acest capitol fonduri în suma de 3,7 miliarde lei, iar la data de 28 februarie obligaţiile restante de plată înregistrate erau în sumă de 2,2 miliarde lei.

De asemenea, neasigurarea plăţilor la termenele legale prevăzute de actele normative în vigoare poate genera cheltuieli suplimentare asupra bugetului FNUASS ca urmare a acţionării în instanţă, pentru recuperarea debitelor, de către beneficiarii prevederilor OUG nr.158/2005, a mai arătat Raluca Turcan.

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Fratele meu a avut atac de cord in 2021, la varsta de 54 de ani. A primit concediu medical un an, dar tot trebuia sa mearga in fiecare luna la spital , Medicina Muncii si medicul de familie pentru tot felul de hartii. Am fost cu el, numai la medicul de familie a asteptat 2 ore, mai erau inaintea lui 2 gravide, un copil racit si o doamna in scaun cu rotile.
    Daca acest rahat de lege se voteaza,toti cei care sunt in situatia fratelui meu vor avea de suferit!
    Apoi, cat de corect este sa impiedici o persoana sa iasa din casa pentru a-si achizitiona alimente sau obiecte de stricta necesitate?

Lasa un comentariu