Putin nu uita si nu iarta: AVERTISMENT de ultima ora pentru Biden

Rusia a transmis o plângere oficială Statelor Unite săptămâna aceasta, în care a avertizat guvernul american cu privire la „consecinţele imprevizibile” ca urmare a ajutorului militar sporit acordat Ucrainei, anunţă presa din SUA, citată de AFP, potrivit news.ro.

Potrivit acestei note diplomatice, Moscova avertizează Statele Unite şi NATO împotriva trimiterii de arme „sensibile” în Ucraina, considerând că astfel de echipamente militare pun „gaz pe foc” şi ar putea duce la „consecinţe imprevizibile”, relatează Washington Post.

Avertismentul a venit în momentul în care preşedintele american Joe Biden a promis un nou ajutor militar în valoare de 800 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv elicoptere şi transportoare blindate de personal.

„Ceea ce ruşii ne spun în privat este exact ceea ce spunem noi lumii în mod public, că ajutorul masiv pe care îl oferim partenerilor noştri ucraineni se dovedeşte a fi remarcabil de eficient”, a declarat un oficial american, citat de Washington Post.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Potrivit New York Times, această notă a fost trimisă prin canale diplomatice normale şi nu este semnată de un oficial rus de rang înalt.

CNN a indicat, la rândul său, citând o sursă apropiată dosarului, că această plângere oficială ar putea însemna că Moscova se pregăteşte să adopte o atitudine mai agresivă împotriva Statelor Unite şi NATO.

Joe Biden a dat miercuri undă verde noului ajutor militar masiv pentru Ucraina, cu echipamente mai grele decât cele livrate până acum.

Aceste noi livrări americane vor include unele dintre „echipamentele foarte eficiente pe care le-am livrat deja” Ucrainei, dar şi sisteme de artilerie şi transportoare blindate de personal, a anunţat executivul american.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *