“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ISTORIENOUTATI

Prof. Florin Curta: Poporul român s-a format și la nord și la sud de Dunăre \ Slavii s-au format în zona noastră, la nord de Dunăre: limba slavă comună are o influență clară, tracă

florin corta etnogeneza romanilor 696x398 1

Istoricul Florin Curta, specialist în arheologie și istorie medievală est europeană, în prezent Conf. Univ. Doctor în cadrul Universității din Florida, SUA, a spus în cadrul unei intervenții că poporul român s-a format atât la nord cât și la sud de Dunăre.

Reputatul istoric a mai adăugat că Dunărea nu a fost o barieră între teritoriile locuite de români.

„Pe românii din interiorul Peninsulei Balcanice, noi îi numim „machidoni”, dar ei nu sunt macedoneni. Ei vorbesc dialecte ale limbii române. Prezența lor pe teritoriul peninsulei Balcanice de astăzi, în numere mult mai mici decât erau altădată, e o dovadă că etnogeneza s-a petrecut și la nord și la sud de Dunăre. În condiții diferite și ritmuri diferite.

Avem dovada clară că în ochii bizantinilor existau vlahi în secolul al XI-lea. Eu cred că lucrurile s-au petrecut ceva mai încet și etnogeneza s-a dezvoltat mai târziu la nord de Dunăre. Este o ipoteză.

Indiferent de acest lucru, există o zonă și la nord și la sud de Dunăre, până în secolul al VII-lea, care este comună.Dunărea nu-i o barieră”, a explicat domnia sa pentru Hotnews.

Istoricul, care a cercetat de peste douăzeci de ani istoria slavilor, spune că această populație nu a migrat de nicăieri și că s-a format pe teritoriul țării noastre, de la Dunăre până la Nipru.

„Slavii nu vin de nicăieri. Avem dovezi arheologice că există o migrație din zona Dunării de Jos, a României de astăzi, în zona Niprului mijlociu, în zona Ucrainei de azi.

Slavii au apărut la nord de Dunăre. Există o încrucișare de influențe asupra a ceea ce numim „limba slavă comună”, ceea ce atestă limpede că există o componentă tracă. Deci slavii trebuie să se fi format în zona noastră, pentru că aici este o influență tracă”, a mai adăugat domnia sa.

Reamintim, în context, că în curând va apărea volumul „Abandonuri imperiale. Retragerea aureliană în lumina retragerii heracliene: o contribuție la cercetarea istoriei primului mileniu al romanității orientale”, scris de Corneliu Berari, care tratează etnogeneza poporului român.

Pe baza studiilor sale, Corneliu Berari susține că etnogeneza românilor a avut loc în perioada dintre domnia lui Constantin cel Mare și apariția lui Mahomed. – via r3media

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.