Probleme uriase pentru primarul PNL. DNA a descins in forta

Probleme mari pentru primarul din Iaşi, Mihai Chirica! Cei de la DNA au descins la Primăria Iaşi, dar şi în alte 10 locaţii. Sunt percheziţii de amploare într-un mega dosar de corupţie.

Alertă în PNL. Mascaţii de la DNA au ajuns şi la Primăria Iaşi, la edilul Mihai Chirica. Sunt percheziţii de amploare într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

Chirica, călcat de procurorii DNA
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, joi, percheziţii în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi în cadrul unui dosar în care se investighează infracţiuni de corupţie săvârşite în anul 2019.

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că una dintre percheziţii se desfăşoară la sediul Primăriei Iaşi. DNA precizează într-un comunicat că procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în cursul anului 2019, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

“Joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

Citiți și:  Se aude zanganit de catuse. Celebru primar PNL, URMARIT PENAL de DNA sub control judiciar

În cauză, spune sursa citată, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, transmite Direcţia Naţională Anticorupţie.

Citiți și:  BREAKING. LISTA BOMBA a inculpaților pentru MARE CORUPȚIE care TREMURĂ după DECIZIA CJUE

I-au percheziţionat biroul lui Chirica
Anchetatorii au ajuns la sediul Primăriei ieşene înainte ca edilul Mihai Chirica să vină la serviciu, acesta sosind în instituţie cu puţin timp înainte de ora 9.00. Surse din cadrul primăriei afirmă că procurorii DNA ar fi intrat în biroul lui Mihai Chirica.

La Primăria Iaşi au mai avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane,. Chirica este acuzat de omisiunea sesizării, anchetatorii având indicii că primarul ar fi avut cunoştinţă despre faptul că terenul situat în zona Sărărie din municipiu face obiectul unor tranzacţii dubioase.

De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!