Președintele Serbiei avertizează despre iminența unui mare război mondial, nemaivăzut de la Al Doilea Război Mondial încoace

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, spune că planeta se îndreaptă spre un conflict mondial, așa cum nu s-a mai văzut de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Sârbul a făcut aceste declarații cu o zi înainte de anunțul privind mobilizarea al lui Vladimir Putin. „Nu e greu de ghicit ce va spune președintele Putin în termeni generali. Presupun că vom trece de la etapa unei operațiuni militare speciale la un mare război și acum chestiunea care se pune unde vor fi granițele acestui conflict și dacă vom trece, poate într-o lună sau două, la un război major așa cum n-a mai fost de la Al Doilea Război Mondial încoace”, a spus președintele de la Belgrad pentru RTS, televiziunea de stat.

Citiți și:  Breaking News. China trimite trupe și tancuri în Rusia!

Vucici a mai adăugat că situația ar putea fi și mai neagră.

„Vedem câte o criză în fiecare parte a lumii. Cred că predicțiile realiste ar trebui să fie și mai întunecate. Poziția noastră e și mai slabă, de când ONU a fost slăbit și marile puteri au preluat-o, distrugând, practic, ordinea ONU în ultimele decenii”.

Aceste declarații au fost făcute cu o zi înainte ca președintele Rusiei să anunțe mobilizarea parțială în țara sa, afirmând chiar că nu va ezita să folosească arma nucleară, dacă este necesar.

Un studiu realizat de către Universitatea Rutgers a stabilit că un război nuclear între SUA și Rusia ar conduce la moartea prin înfometare a două treimi din populația planetei, în doi ani.

Citiți și:  Konstantin Borovoi, om de afaceri rus: 12 ADEVARURI despre Rusia

La începutul lunii septembrie, Vucici spusese că „trebuie să-și aleagă tabăra”, față de „noua cortină”, după cum îl înștiințaseră reprezentanții Franței și Germaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.