“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICALȘTIRI BUZAU

Povestea Dianei Necula: Olimpică la Biologie și viitor medic, care vinde roșii în Piața Centrală

index 6

Diana Necula, Olimpică Națională la Biologie, își împarte timpul între vânzarea roșiilor în Piața Centrală și pasiunea pentru grădinărit, moștenită din familia sa. Admisă de drept la Facultatea de Medicină, buzoianca colaborează cu mama sa, cadru didactic și director de școală, pentru a-și cultiva produsele și a-și întreține pasiunea pentru natură.

Diana Necula, o tânără remarcabilă, care a obținut titlul de Olimpică Națională la Biologie, își dedică timpul atât vânzării roșiilor în Piața Centrală, cât și pasiunii pentru grădinărit, pe care a moștenit-o din familia sa. Deși a fost admisă de drept la Facultatea de Medicină, Diana nu uită de rădăcinile ei și colaborează cu mama sa, cadru didactic și director de școală, pentru a cultiva produsele lor și a-și păstra vie pasiunea pentru natură.

Diana este fiica cea mică a unei familii de intelectuali din comuna Gherăseni. Sora ei este deja studentă la Medicină, în București, iar mama este cadru didactic și directorul școlii din localitate. Pentru toți membrii familiei Necula, grădinăritul a devenit mai mult decât o pasiune.

„Ca dascăl, trebuie încă un venit suplimentar pentru a putea rezista așa cum trebuie și soțul meu se ocupa cu agricultura, legumicultura, din generație în generație, el a preluat această meserie, și vom continua și noi cu drag”, spune Mădălina Necula, mama Dianei.

Pe Diana o găsim aproape în fiecare zi în Piața Centrală a Buzăului, în timp ce vinde tomate alături de mama ei, Mădălina. Fata de 18 ani este își petrece în spatele tarabei cu legume jumătate din zi, câte patru, chiar cinci zile pe săptămână.

„La școală petreceam mai mult cu copiii din sat, cu cei de la școală, decât cu propriii mei copii. Și în joacă au învățat că munca nu este o rușine. Ne-au văzut pe noi făcând aceste lucruri cu plăcere și le-am insuflat și lor plăcerea de a ne fi alături în primul rând”, declară mama Dianei Necula.

Prin munca în solariile familiei, din zorii zilei până seara, iarna pe frig sau în arșița din toiul verii, apoi interacțiunea cu clienții din piață, tânăra consideră că se dezvoltă social. Diana are multe calități: cântă, vorbește limbi străine, citește cărți, însă la fel de pricepută este și în grădinărit.

„Studiind biologia, mi se pare și mai interesant că încep să-mi dau seama ce se întâmplă aici. Știu cum crește planta, știu cum absoarbe apa. Noi cultivăm două soiuri, roșii roz și inimă de bou. Sunt în primul rând ciudățele prin faptul că sunt foarte mari”, spune Diana.

Diana Necula vrea să devină chirurg cardiolog și este conștientă ca urmează timp îndelungat de studiu și numeroase ore petrecute pe băncile facultății. Este decisă însă ca și în următorii ani să-și ajute mama în solarii, în tot ce va fi nevoie, de la sădit plantele, până la plivit, recoltat și mers cu legumele la taraba 227 din Piața Centrală.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.