“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

De ce un medic ne sfătuiește să NU facem patul imediat după trezire

61915146

Un expert în domeniul medical a explicat de ce ar fi mai bine să evităm să facem patul imediat după ce ne trezim dimineața. Recomandarea lui se bazează pe faptul că lăsarea patului nefăcut cel puțin o oră permite evaporarea transpirației acumulate pe durata nopții. În timpul somnului, corpul transpiră natural, iar umiditatea rezultată se poate absorbi în lenjeria de pat.

În această umiditate rămasă, acarienii și alte microorganisme pot să prospere, fiind un potențial factor declanșator pentru diverse afecțiuni respiratorii și alergii. Așadar, dacă facem patul imediat, apa rămasă în cearșafuri nu are posibilitatea să se evapore, oferind un mediu favorabil pentru reproducerea acestor organisme.

Medicul a sfătuit să lăsăm patul nefăcut cel puțin o oră sau chiar două pentru a permite evaporarea umidității și prevenirea dezvoltării acarienilor și a altor microorganisme. Totodată, el a subliniat importanța schimbării lenjeriei de pat cel puțin o dată la două săptămâni pentru a limita acumularea excesivă de acarieni și bacterii.

Menținerea unui mediu curat și uscat în dormitor poate avea un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate a unei persoane.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.