PNL se prăbușește în sondaje, Cîțu este in corzi. Îl așteaptă un nou dosar?

Premierul l-a luat pe „Nu știu” în brațe în fața insistențelor mass-media de a afla detalii despre misterioasele lui dosare din SUA. În fundal un sondaj de opinie al reputatei publicații Politico arată o prăbușire fulminantă a PNL și USR, în vreme ce PSD și-a dublat procentele fără să facă nimic. Dan Andronic, Mirel Curea şi Robert Turcescu au discutat pe platforma EVZ-PLAY implicațiile scandalului cu care se confruntă PNL. Va ieși Cîțu pe scut sau sub scut?

Referitor la poziția președintelui Iohannis în scandalul Cîțu, jurnalistul Dan Andronic a remarcat că evaluările de Securitate se fac la cerere, iar candidații la diferite poziții în stat, cum a fost Florin Cîțu în momentul în care a fost numit ministru de Finanțe, „nu mai au nevoie de certificat ORNISS”.

Orban e în recul puternic
În opinia lui Dan Andronic, Ludovic Orban a știut de dosarele compromițătoare ale actualului premier. Reculul e destul de puternic (n.r. – pentru Orban). Au mizat că Cîțu se va retrage.O înfrângere pentru Orban va însemna mai mult decât o înfrângere. E o competiție începută prost.

Florin Cîțu, Ludovic Orban
Scandalul a izbucnit când s-a încins cursa (n.r. – pentru șefia PNL). A fost o declarație ciudată a lui Orban despre implicarea serviciilor secrete în politică. A existat și un atac la lohannis. Am putea presupune că aripa Orban a lansat atacul”.

Urmează un al treilea dosar, cu Cîțu drogat?
Pe de altă parte, Mirel Curea a invocat declarația unui fost jurnalist, potrivit căruia „Cîțu s-a drogat de față cu mine”. Acesta a interpretat cuvintele și limbajul non-verbal ale premierului când a fost luat la întrebări de reprezentanții presei: se comportă ca un om îngrozit de pasul trei. „A vrut să-și lase spațiu de manevră”, a punctat moderatorul Robert Turcescu. Acesta a remarcat că premierul „a avut sprijin puternic al unor oameni grei”. În presă au apărut informații că ar fi fost sprijinit de fostul ofițer de Securitate Ddaniel Dăianu și de Mișu Negrițoiu pe vremea când conducea ING Bank.

Dan Andronic anticipează faptul că dacă apare cu substanțe interzise, cariera lui Cîțu e terminată. Acesta a punctat că încă de la începutul carierei sale fulminante, premierul „nu a gravitat de capul lui, a fost într-o zonă protejată. Informațiile nu sunt noi. Întrebarea e cui folosește?”. Jurnalistul crede că USR va pune presiune pe Cîțu, „flutură ieșirea de la guvernare”.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *