“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Picanterii din budoarul miliardarilor. Cealaltă faţă a lui Bill Gates

bill gates divor

Wall Street Journal şi New York Times au publicat zilele trecute dezvăluiri despre o altă faţă a fondatorului Microsoft Bill Gates care îşi crease o imagine de tip superinteligent şi filantrop cu o personalitate plăcută. Acesta a abordat angajate ale sale pentru întâlniri romantice după căsătorie şi a avut o relaţie intimă cu o ingineră a companiei.

Aceasta din urmă a scris consiliului de administraţie care a deschis o anchetă independentă. Gates a demisionat înainte de finalizarea acesteia.

Anunţul neaşteptat al divorţului fondatorului Microsoft la începutul acestei luni a scos la iveală o serie de dezvăluiri privind o altă faţă a lui Bill Gates, una diferită de imaginea filantropului amabil şi la locul lui. Presa americană a lansat speculaţia probată de coincidenţe cronologice potrivit căreia Melinda French Gates ar fi contactat avocaţi de divorţuri după ce ar fi aflat că soţul său s-a întâlnit de mai multe ori cu prădătorul sexual Jeffrey Epstein. Cuplul l-a vizitat o singură dată împreună la reşedinţa sa din New York şi Melinda l-a considerat „odios” şi n-a vrut să-l mai vadă a doua oară.

Apoi, a mai fost un scandal care l-a avut în centru pe managerul său de investiţii acuzat de o angajată a fundaţiilor cuplului de hărţuire sexuală, iar Melinda nu ar fi fost mulţumită de cum a fost tranşată afacerea intern, solicitând o anchetă independentă, scrie Business insider.

Melinda French şi Bill Gates s-au întâlnit la locul de muncă la Microsoft, în 1987. Gates a început să o curteze şi să filtreze cu ea la conferinţe pe când ea era manager de marketing, iar el preşedintele companiei. Gates a fost zăpăcit când a văzut-o prima oară la o conferinţă şi s-a străduit să obţină o întâlnire după ce a fost refuzat de mai multe ori. El s-a interesat de viaţa ei de până atunci. Melinda a părăsit compania în 1996, la doi de la căsătorie, pentru a se concentra pe familie.

New York Times a citat foşti şi actuali angajaţi ai companiei care au vorbit de un comportament problematic şi dubios la locul de muncă în care Gates făcea avansuri nepotrivite femeilor. Deşi nu a avut atitudini de hărţuire sau de prădător sexual, femeile vizate s-au simţit inconfortabil, creându-se o atmosferă de stânjeneală în mediul de lucru, spun aceste surse.

Gates avea însă uneori o poziţie „dominatoare” şi chiar persiflantă faţă de soţia sa la şedinţe, au arătat aceleaşi surse.

Wall Street Journal a dezvăluit duminica trecută că, în 2019, consiliul de administraţie al Microsoft a deschis o anchetă cu privire la o aventură cu una din angajate. Investigaţia are loc cu ajutorul unei firme de avocatură independente.

„Pe tot parcursul ei, Microsoft a oferi sprijin larg angajatului care şi-a exprimat preocuparea” cu privire la aceste relaţii, a arătat un reprezentant al consiliului Microsoft din care Gates nu mai face parte din 2020. Femeia, un inginer angajat al Microsoft a trimis o scrisoare în care susţinut că relaţia lor a durat mai mulţi ani.

Potrivit WSJ, un purtător de cuvânt al lui Gates a afirmat că decizia de a se retrage din consiliul de administraţie nu a avut legătură cu ancheta privind această relaţie şi că „a existat o aventură care a avut loc acum 20 de ani şi care s-a încheiat pe cale amiabilă”.

Gates a făcut avansuri angajatelor sale de-a lungul anilor, după căsătoria cu Melinda.

În 2016, Gates i-a trimis un email unei angajte după ce a fost impresionat de o prezentare a acesteia la o şedinţă Microsoft.

„Dacă te face să te simţi stânjenită, consideră că nu s-a întâmplat”, ar fi scris Gates.

În anii 2000 Gates a abordat o angajată în cursul unei deplasări pentru Fundaţia Gates. Femeia a declarat anonim pentru The Times că a respins avansurile râzând pentru a evita o situaţie stânjenitoare.
În 2019, Quartz publica mărturii ale unor angajate Microsoft care au denunţat faptul că au fost hărţuite sexual la locul de muncă. Episoadele au implicat remarci sexiste şi batjocoritoare şi invitaţii de a sta în poala unor colegi la şedinţe.

La începutul lunii, presa americană a dezvăluit faptul că Melinda a decis să divorţeze de soţul ei din pricina legăturilor lui cu miliardarul şi prădătorul sexual condamnat Jeffrey Epstein. Gates l-a cunoscut pe Epstein în 2011, iar de atunci cei doi s-au întâlnit de câteva ori la reşedinţa acestuia din Manhattan.
Melinda ar fi fost furioasă după ce a aflat despre ele.

Gates a recunoscut public în 2019, după moartea lui Epstein în închisoare, că a „fost o eroare de judecată” din partea lui să se întreţină cu el, că a fost atras de ideile lui legate de actele de binefacere dar că i-a oferit „o platformă nemeritată”.

The Times a mai dezvăluit că Michael Larson, managerul financiar al lui Gates, cel care se ocupă de investiţiile sale, a fost acuzat de hărţuire sexuală de o manageră din lanţul de magazine caritabile.
În 2018, Larson a semnat o înţelegere cu femeia contra unei sume de bani nedezvăluite.French Gates a insistat să fie deschisă o anchetă independentă.
.
Larson conduce Cascade Investment, o firmă care gestionează investiţiile de miliarde de dolari ale cuplului, şi lucrează cu Gates de 30 de ani. Acesta a revenit la postul său după un concediu pe perioada anchetei.

Gates nu a vorbit public despre aceste noi dezvăluiri, dar o purtătoare de cuvânt a acestuia, Bridgitt Arnold, a contestat afirmaţiile, scrie Business Insider.

“Este extrem de dezamăgitor faptul că s-au publicat atât de multe neadevăruri despre cauză, circumstanţele şi cronologia divorţului lui Bill Gates. Zvonurile şi speculaţiile din jurul divorţului lui Gates devin tot mai absurde şi este regretabil faptul că persoane ce cunosc prea puţin sau deloc situaţia sunt caracterizate ca„ surse ”, a declarat ea pentru Times.

Sursa: comisaru.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.