“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Pică Guvernul României?! Plângere penală la DNA pe numele lui Florin Cîţu

florin citu da verdictul jumatate din psd trebuia sa fie astazi in puscarie 669584

Premierul Florin Cîţu este în pericol! Procurorii DNA vor primi, vineri, un denunţ pe numele său şi al fostei consiliere Mioara Costin, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu. De la ce a pornit totul?

După ce, fix în urmă cu o săptămână, reprezentanţii Comunităţii Declic anunţau că intenţionează să depună un denunţ la DNA pe numele premierului Florin Cîţu, iată că acest lucru se va întâmpla vineri, 30 iulie.

Denunţul împotriva prim-ministrului ajunge pe masa procurorilor DNA vineri, la prânz
Reprezentanții Declic, alături de avocați, vor depune vineri, 30 iulie, la ora 11:30, denunțul pe numele prim-ministrului Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Denunțul pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu va fi depus la registratura Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Structura Centrală, se arată într-un comunicat al acestei comunităţi.

Reprezentanții Declic vor fi însoțiți de avocatul Toni Decean.

Vă reamintim că, pe data de 22 iulie, Comunitatea Declic anunţa că va depune un denunţ pe numele lui Florin Cîţu şi al Mioarei Costin, care a demisionat între timp, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Decizia a venit după ce în spațiul public a apărut un document cu antetul Guvernului, prin care unul dintre consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasa linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.

“Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală”
Costurile pentru plata avocaților vor fi suportate din donațiile membrilor Comunității Declic.

“Am militat dintotdeauna pentru justiție independentă. Vrem să fie aflat adevărul și el nu poate fi stabilit decât printr-o cercetare penală. Avocații Declic au analizat speța și au concluzionat că sunt suspiciuni potrivit cărora premierul ar fi putut comite o faptă de instigare la abuz în serviciu.

Ne dorim ca prim-miniștrii României, ca toți demnitarii, de fapt, să înțeleagă că funcțiile din stat nu sunt instrumente pentru câștigarea luptelor politice interne. Nimeni nu poate trata instituția publică pe care a ajuns să o conducă temporar ca pe propria moșie, nu poți folosi resursele publice în interes personal, indiferent ce funcție ai avea”, transmitea, în urmă cu o săptămână, directorul executiv al Declic, Tudor Brădățan.

Faptele consilierului de stat pot reprezenta o încălcare a atribuțiilor de serviciu, pentru că ar fi oferit, din postura de funcționar public, sprijin politic unui candidat la o funcție în partid. Mai mult, angajatul Guvernului ar fi prestat activități în interesul personal al lui Florin Cîțu, folosind resurse publice ale Executivului, mai afirmă reprezentanţii Comunităţii Declic.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.