“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Pericol nuclear în Europa? Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, vizită fulger la Cernobîl

thumbnail poza principala armata rusa a pus stapanire pe centrala de la cernobil

Anunț de ultimă oră în ceea ce privește centrala de la Cernobîl. Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi va efectua o vizită fulger. Există vreun pericol la momentul actual?

De când Rusia a invadat Ucraina au apărut nenumărate îngrijorări în legătură cu un potențial accident nuclear. În acest sens, Agenția Internațională pentru Energia Atomică se autosesizează.

Într-o postare publicată pe contul de Twitter în cursul zilei de vineri, AIEA anunță că directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, va vizita săptămâna viitoare centrala nucleară inactivă Cernobîl din Ucraina, scrie Reuters.

În ceea ce privește scopul vizitei, potrivit sursei citate, oficialul AIEA urmează să conducă o misiune de experţi cu scopul de a accelera eforturile de prevenire a pericolului unui accident nuclear pe fundalul războiului din Ucraina.

Ce plan are AIEA?
Referitor la componența echipei care urmează să meargă în Ucraina, potrivit sursei citate, echipa va fi compusă din personal de siguranţă, securitate şi responsabili pentru măsuri de protecţie nucleare.

Vizita va avea loc în cursul zilei de marți, 26 aprilie. Totodată, echipa va livra echipamente vitale şi pentru a efectua evaluări radiologice şi de altă natură la centrală, care a fost controlată de forţele ruse timp de cinci săptămâni înainte să se retragă pe 31 martie, mai precizează AIEA în comunicat.

O reacție în acest sens a venit și de la președintele instituției. El susține că prezența Agenției este una extrem de importantă în ceea ce privește sprijinul oferit Ucrainei. Totodată, acesta a mai adăugat și că aceasta va fi o încercarea de a restabili controlul de reglementare al centralei şi de a asigura funcţionarea acesteia în condiţii de siguranţă şi securitate.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.