“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

ALERTA Soldaţii ruşi au sustras substanţe letale de la Cernobîl

 

635x0 sbc news alert 1

Soldaţii ruşi au furat substanţe letale de la Cernobîl, iar locaţia lor este necunoscută în prezent. Unii dintre ei ar putea avea mai puţin de un an de trăit, conform declarațiilor făcute de oficiali ucraineni.

Ucraina susține că trupele rusești au furat din laboratoarele de cercetare de la Cernobîl substanțe radioactive potențial letale.

Într-o postare pe Facebook, Agenţia de Stat pentru Managementul Zonei de Excludere din Ucraina a declarat că soldații ruși au intrat într-o zonă de depozitare din centrală și au luat 133 de substanțe radioactive.

Centrala nucleară de la Cernobîl a fost sub control rusesc timp de câteva săptămâni, începând cu sfârșitul lunii februarie, dar recent a fost retrocedată Ucrainei, notează Sky News.

Agenția a precizat: „chiar și o mică parte a acestei activități este mortală dacă e tratată neprofesionist”.

Locaţia substanţelor furate este necunoscută.

Între timp, cei de la Cernobîl au declarat că două birouri și un laborator din centrală au fost „jefuite și distruse” de forțele rusești.

Anterior, câțiva soldați ruși care capturaseră zona din jurul centralei nucleare de la Cernobîl au trecut cu blindatele prin „Pădurea Roșie”, o zonă toxică, ridicând nori de praf radioactiv fără niciun echipament de protecție, scria Reuters.

La începutul acestei săptămâni, ministrul ucrainean al Energiei, German Gulashchenko, a declarat că soldaţii ruşi s-au expus la o cantitate ”şocantă” de radiaţii nucleare, afirmând că unii dintre ei ar putea avea mai puţin de un an de trăit.

”Au săpat pământ gol contaminat cu radiaţii, au colectat nisip radioactiv în saci, au respirat acest praf”, a declarat Gulashchenko pe Facebook, vineri, după ce a vizitat zona de excludere de la Cernobîl.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.