“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ordinul de arestare a fostului premier bulgar, dat de Laura Kovesi, a fost ILEGAL

kovesi csm

În martie, Boiko Boriosv, împreună cu fostul ministru de finanțe, Vladislav Goranov, și consilierul de presă al GERB, Sevdelina Arnaudova au fost reținuți timp de 24 de ore. A doua zi au fost eliberați, fără a fi însă acuzați. Arestările au avut loc în cadrul unei acțiuni a poliției în legătură cu investigațiile Procuraturii Europene condusă de Codruța Kovesi, după cum a anunțat Ministerul de Interne de la Sofia.

Aceștia au fost reţinuţi, după ce afaceristul bulgar Vasil Bojkov, care a fugit în Dubai, a susţinut că a fost victima unui şantaj. Potrivit completului de judecată, măsura de reținere a fostului premier bulgar și a celorlalți doi pentru 24 de ore „este neîntemeiată de fapt şi neconformă cu scopul legii”.

Ordinul de arestare nu precizează „faptele săvârşite, care au justificat necesitatea aplicării măsurii administrative coercitive”.

Prin urmare, Direcţia de Poliţie a Capitalei din Ministerul bulgar de Interne trebuie să plătească fostului premier bulgar cheltuieli de judecată în valoare de 480 de leva, adică aproximativ 240 de euro, informează evz.ro

La jumătatea lunii martie, fostul premier Boiko Borisov şi lider al partidului de opoziţie de centru-dreapta GERB a fost reţinut în cadrul unei operaţiuni a poliţiei, legată de anchetele Parchetului European. Atunci, Boiko Borisov, în vârstă de 62 de ani, „a fost plasat în arest” împreună cu mai mulţi membri ai partidului său, printre care fostul ministru de finanţe Vladislav Goranov, şi au avut loc o serie de percheziţii.

Anunţul a fost făcut imediat după o vizită la Sofia a procurorului-şef european, Laura Codruţa Kovesi, aflată la conducerea unui nou organism de luptă împotriva fraudei care afectează bugetul UE.

La putere din 2009 aproape fără întrerupere, Boiko Borisov s-a confruntat, în vara lui 2020, cu un important val de manifestaţii împotriva corupţiei care cangrenează ţara şi a presupuselor sale legături cu oligarhia. Prin urmare, alegerile legislative din primăvara lui 2021 i-au pecetluit căderea, înaintea unei perioade de instabilitate politică şi apariţiei unui guvern reformist condus de Kiril Petkov, potrivit Agerpres.

Sursa: romaniatv.net

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.