“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

OMS a descoperit posibila origine a coronavirusului. News alert

loms declare une pandemie

Echipa care se ocupa de investigarea originii coronavirusului în China a venit cu un posibil răspuns la întrebarea care și-a pus-o toată lumea: de unde provine COVID-19? Raportul Organizației Mondiale a Sănătății va fi publicat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

OMS a descoperit posibila origine a coronavirusului. Ce a provocat, de fapt, actuala pandemie
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit, după mai multe luni de investigație, cu o concluzie în ceea ce privește originea coronavirusului. Potrivit echipei OMS, fermele de animale sălbatice din China sunt cea mai probabilă sursă a pandemiei.

Live Science informează că multe dintre fermele de animale se află în jurul provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei și că acestea furnizau animale comercianților din din piața de fructe de mare din Wuhan, acolo unde au fost identificate primele cazuri de infectare cu coronavirus. Echipa OMS este de părere că animalele sălbatice ar fi putut fi infectate cu SARS-CoV-2 de către liliecii din zonă.

Cel care a făcut publică informația este zoologul Peter Daszak, unul dintre experții OMS care a făcut parte din misiunea de investigație în China. Raportul OMS va fi publicat, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Amintim că, în luna ianuarie, o echipă de experți ai OMS s-au deplasat în China pentru a afla de unde a pornit pandemia care a provocat multe victime. Originea virusului a produs mai multe speculații și teorii ale conspirație. OMS a respins ipoteza potrivit căreia virusul ar fi scăpat din laboratorul de virusologie din Wuhan.

Oamenii de știință sunt de părere că virusul a trecut de la lilieci la animale și apoi la oameni. La aceeași concluzie au ajuns și experții OMS.

OMS nu știe exact care animal a transmis coronavirusul
Nu este un secret pentru nimeni faptul că Guvernul chinez permite vânzarea de animale sălbatice. Fermele dedicate acestor animale sunt un proiect promovat de 20 de ani care ajută comunitățile rurale să iasă din sărăcie. În același timp, acest proiect diminuează decalajul dintre mediul urban și cel rural, spune Daszak pentru NPR.

„Ei iau animale exotice precum zibete, porci spinoși, pangolini, câini enot și șobolani de bambus și îi înmulțesc în captivitate”, a declarat Daszak pentru NPR.

Din luna februarie, însă, fermele din China au fost închise deoarece Guvernul chinez ar fi considerat că acele ferme au făcut parte din calea de transmitere de la lilieci la oameni. În plus, autoritățile de la Beijing ar fi trimis instrucțiuni crescătorilor despre cum să îngroape, ucidă sau incinereze animalele în moduri care să oprească transmiterea virusului.

Majoritatea fermelor sunt situate în provincia Yunnan din sud-vestul Chinei sau în apropierea ei, locul unde oamenii de știință au descoperit anterior un virus la lilieci care este similar în proporție de 96% cu SARS-CoV-2. Totuși, OMS nu a putut depista animalul care a transmis virusul de la lilieci la oameni.

OMS a descoperit de asemenea dovezi că aceste ferme furnizau animale pentru comercianții pieței din Wuhan.

„Există un motiv pentru care China a închis acel traseu”, fiindcă au crezut probabil că aceea a fost cea mai plauzibilă cale de transmitere, afirmă Daszak, zoologul precizând că aceasta va fi și concluzia raportului OMS.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.