Oficial, tiganii se înmulţesc de 2,5 ori mai repede decât românii. Neoficial… de cel putin 5 ori mai repede!

Ponderea ţiganilor în populaţia României este în continuă creştere, pe fondul mortalităţii ridicate în rândul românilor şi a natalităţii mari în cazul ţiganilor. Informaţia a fost făcută publică de Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române.

Natalitatea la etnicii români este de 10,2 născuţi la 1000 de locuitori, în timp ce la ţigani se înregistrează o natalitate de 25 la mie, potrivit recensământului realizat în anul 2002. Raportul se păstrează şi în cazul numărului mediu de copii născuţi care, în cazul româncelor este de 1,4 copii şi în cazul femeilor din etnie romă, de 3,1 copii, informează Antena3, citând Capital.

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

Vasile Gheţău a menţionat că „numărul populaţiei de etnie romă şi unele dintre caracteristicile demografice ale acesteia sunt doar parţial cunoscute”, din cauză că „foarte mulţi romi nu doresc să declare apartenenţa la acest grup etnic, „nici la recensământ şi nici la oficiile de stare civilă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.