“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENATIONALSTIRI

OFERTĂ SPECIALĂ! Ești frate sau plod de MILIȚIAN meltean? Nu-i bai! Cu 10.000 de euro ai post asigurat la Serviciul de Ambulanța!

Grup ambulante 640x426 1

La finalul anului trecut, Tribunalul Bacău a emis sentința într-un caz care a dezvăluit practici ilegale în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Neamț. Dan Dorin Morenciu a fost singurul condamnat la închisoare cu executare în această chestiune, fiind central în coordonarea unor operațiuni ilegale de o îndrăzneală fără precedent, potrivit informațiilor furnizate de atacul.ro.

Printre cei condamnați de instanța din Bacău se află și fratele unui polițist din cadrul Biroului Rutier al Poliției Roman, aducând astfel un element suplimentar de implicare a forțelor de ordine în acest caz de corupție.

Acesta este al doilea polițist a cărui conexiune apare în acest dosar, primul fiind Mihai Mavriș, fost șef al Poliției Rutiere Neamț, suspectat că ar fi intervenit pentru a sprijini un cumnat.

Octavian Marele, fratele lui Mihai Valentin Marele, agent rutier la Poliția Roman, a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.

El este identificat ca fiind persoana care a oferit cea mai mare sumă de șpagă, în valoare de 10.000 de euro, lui Dan Morenciu pentru a facilita angajarea sa pe termen nedeterminat ca șofer de ambulanță la Substația Roman.

Octavian Marele a cerut ajutorul fratelui său, Mihai Marele, agent rutier la acea vreme, pentru a transfera suma. Acesta din urmă ar fi facilitat întâlnirea dintre Morenciu și Octavian Marele la o spălătorie din Piatra-Neamț, unde s-a făcut transferul de bani.

Printre detaliile revelate în cadrul procesului se numără și acuzațiile că Morenciu ar fi primit sume semnificative de bani de la candidații care susțineau examenele pentru angajarea în cadrul SAJ Neamț.

Ancheta a dezvăluit că peste 20 de candidați au oferit mită pentru a obține pozițiile pe care le ocupau deja în timpul pandemiei, sumele totalizând peste 80.000 de euro. Alți implicați în rețeaua de corupție includ șefii comisiilor de examinare și câțiva membri ai acestora.

Aceste acțiuni desfășurate în cadrul acestui caz ridică semne de întrebare cu privire la implicarea unor figuri influente din afara SAJ Neamț, care au avut un interes direct în promovarea unor candidați la examenele organizate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.