“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIOPINII

O sută de mii de mici patroni onești cu statul și angajații sunt de preferat unui miliardar de genul lui Becali, Nicolae, Voiculescu sau Patriciu

bcv

Dacă tu crezi că Becali, Patriciu și Voiculescu sunt capitaliști te înșeli.
Becali în afară de afacerea cu MAPN în care creierul operațiunii a fost un fost mare prof. de drept a dat faliment cu toate întreprinderile cumpărate.

Patriciu a primit, conform doctrinei lui Șerbănescu, perla petrochimiei românești plus terenuri petrolifere concesionate statului român în Kazahstan și Libia. A acumulat datorii, a vândut unor kazari compania prin intermediul unui offshore a. î statul nu a încasat nimic.

Voiculescu pe principiul „nu mă întreba cum am furat primul milion de dolari, pe al doilea milion și urmatoarele” și-a folosit televiziunile pe post de șantaj și răfuieli politice.

În SUA am văzut americani care plângeau că nu mai există băcănie de la coltul străzii, tutungeria de vizavi, unde micul patron știa ce vrei, socializa cu tine. Însă sunt state unde aceste mici afaceri sunt încurajate, oamenii sunt încurajați să devină mici antreprenori, să înceapă o afacere, să – și dezvolte afacerea. Esența capitalismului este mica inițiativă privată, concurența onestă. Companiile mari, transnationalele distorsionează piața, înlocuiesc concurența cu monopolului, ologopoluri, cu înțelegeri gen cartel. A fost o vreme când SUA a dărâmat Standard Oil pentru că devenise, nu numai, mai puternică decât statul și de-a dreptul odioasa. Afacerile mici angrenează locuri de muncă, generează taxe și impozite, angajații sunt mai degrabă membri ai familiei sunt „esența capitalismului”. Marea majoritate a transnationalelor au o asemenea poveste. În goană lor, în lăcomia lor uită de unde au plecat și că fondatorii lor au dorit altceva.

Văd că toată lumea se gândește și moare de grija miliardarilor români mari datori la stat. Nicolae cum nu a mai fost ajutat a închis tot, așa a înțeles el capitalismul și responsabilitatea socială față de combinatele preluate la preț de limuzină. Vedem ce le poate pielea lui alde Becali și Nicolae la echipele lor de fotbal unde se comportă precum niște boieri care dau de lucru unor iobagi.

Dacă un amarastean de buticar, călcat lunar de toate instituțiile statului și amendat de toți dacă nu iese la interval, uită, și e normal la cate taxe, impozite, autorizații are, să plătească 100 de lei statului i se blochează imediat conturile. În schimb Antenele, Petromidia au fost iertate, reeșalonate la plată ca să nu se supere Don Patriciu, Don Voiculescu. Cum rămâne cu egalitatea în fața legii?

România trebuie să încurajeze micii antreprenori iar resursele statului trebuie exploate de companii de stat cu management privat. Un monopol privat este mai nociv decât unul de stat, o sută de mii de mici patroni onești cu statul și angajații sunt de preferat unui miliardar de genul lui Becali, Nicolae, Voiculescu sau Patriciu. – Sursa: IonCoja.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.