“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNOUTATI

O DRONA care transporta un telefon mobil deasupra penitenciarului Ploiesti a fost daramata CU MATURA de un gardian

dt1

Situație inedită la Penitenciarul Ploiești unde angajații instituției au interceptat o dronă care zbura deasupra zonei de siguranță din curtea interioară a instituției. Drona nu se afla accidental deasupra Penitenciarului, ci avea o misiune sigură: transporta un telefon mobil pentru un deținut.

Angajații Peniteniciarului din Ploiești spun că se luptă efectiv aproape zilnic cu persoane care încearcă să introducă în spatele gratiilor obiecte interzise, de la telefoane și până la droguri și chiar arme albe. Drona a fost interceptată și doborâtă cu o mătură, conform Ziarul Incomod.

“În penintenciar sunt interzise telefoanele mobile, stick-urile, hands free-uri, alcool și obiectele contondente și tăioase. Pedeapsa pentru introducerea în penitenciar a acestor obiecte este de la șase luni la trei ani sau amendă. Nu deținuții sunt sancționați, ci rudele sau prietenii care sunt descoperiți când introduc astfel de obiecte în penitenciar. Se decide deasemenea interzicerea accesului în Penitenciar pe o perioadă de șase luni sau un an și se sesizează organele de poliție. Avem frecvent astfel de cazuri. Introducerea obiectelor interzise se disimulează în încălțăminte, în haine, în alimente, salam, conservă, pâine. Iar ultima metodă inovativă este cea cu drone. Trebuie vigilență maximă, doar că sistemele aeropurtate de tip dronă sunt interceptate imediat deoarece emit semnale acustice și sonore și sunt foarte ușor de reperat de către agenții dispozitivului de pază. Periodic se fac percheziții în interiorul locului de deținere, cât și în camerele de deținere. Suntem ajutați de asemenea de unitatea canină, care vine de la Penitenciarul Mărgineni cu câini special dresați pentru depistarea telefoanelor mobile și a drogurilor. Persoanele private de libertate sunt pedepsite în cazul în care se găsesc asupra lor astfel de obiecte, în sensul că li se interzic anumite drepturi. Drona a fost interceptată în cursul nopții de către agenții din sectorul operativ și siguranța deținerii. Emitea semnale acustice și sonore și a fost doborâtă cu o mătură. Imediat s-a dispus cercetarea persoanei în cauză care s-a descoperit că ar fi comandat respectiva dronă. Au fost sesizate organele de poliție pentru că drona respectivă avea atașată un telefon mobil. Deținutului I s-a făcut raport de incident și a fost mutat în regim de maximă siguranță”, a declarat subcomisar Cristina Comnea.

Angajații Penitenciarului Ploiești spun că deținuții s-au perfecționat în a ascunde telefoanele mobile. Au fost cazuri în care au fost găsite ascunzători săpate în perete, disimulate în spatele unor plăci de faianță. Aceste telefoane sunt aduse de rudele sau prietenii celor aflați în detenție și aruncate peste gard în curtea interioară a Penitenciarului, după lăsarea întunericului. Metoda este foarte accesibilă, având în vedere că penitenciarul se află în mijlocul orașului, fiind înconjurat de case, iar pe o latură de o stradă rar circulată. Multe dintre aceste telefoane sunt găsite de paznici, dar sunt și cazuri, deloc puține când deținuții ajung în posesia lor. Telefoanele sunt folosite în multe cazuri la înșelăciuni de tip metoda Accidentul sau Procurorul.
În Penitenciarul Ploiești în urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite obiecte interzise anul 2016, astfel:

• 168 telefoane mobile (27 asupra deținuților, 64 în camerele de deținere și spațiile unde deținuții au acces, înainte de intrarea în posesia acestora 77);

• 130 cartele SIM ( 26 asupra deținuților, 55 asupra persoanelor sosite la vizite, 49 cu ocazia percheziţiilor generale şi controalelor inopinate) ;

• 30 încărcătoare (unul asupra deținuților), precum şi alte obiecte interzise ca: aparate de tatuat, cuţite improvizate, fierbătoare improvizate, carduri de memorie, acumulatori, hands-free-uri şi alcool.

• Datorită eforturilor depuse şi a măsurilor luate, a scăzut numărul telefoanelor mobile descoperite după intrarea în posesia deţinuţilor de la 146 în cursul anului 2015 la 91 în anul 2016.
Situația de descoperire de telefoane mobile în anul 2017 la Penitenciarul Ploiești:
30 telefoane mobile în primul semestru al anului 2017:

• 12 înainte de intrare în posesie

Iată mai jos imagini de la fața locului:

dt2 dt3 dt4 dt5 dt6

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.