Numire BOMBA în Guvernul României! Va semna Nicolae Ciucă? (SURSE)

Marian Neacșu a fost exclus din PSD în 2018, pe vremea când Liviu Dragnea se afla la conducerea partidului și ocupă din iunie 2019 funcția de vicepreședinte al ANRE.

Potrivit unor surse politice, Marian Neacșu, în prezent membru în conducerea ANRE și un cunoscut susținător al lui Liviu Dragnea, este propunerea PSD pentru funcția de secretar general al Guvernului. În vârstă de 57 de ani, acesta ocupă postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), post obținut tot cu susținerea social-democraților în iunie 2019, transmite news.ro.

În trecut, singura experiență a acestuia cu domeniul energetic a fost un job part-time de consilier în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriță, în 2017. ANRE a spus atunci la vremea numirii lui Marian Neacșu pe acest post că „asigură asistenţă în activitatea Preşedintelui ANRE în relaţia cu Parlamentul României, Guvern şi alte autorităţi publice centrale şi locale”. Neacșu a fost angajat cu un nr. de 4 ore/zi, pe o perioadă determinată, potrivit ANRE.

A fost exclus din PSD în 2018
În anul 2018, Marian Neacșu a fost exclus din PSD în perioada când la șefia partidului se afla Liviu Dragnea. Atunci el a fost unul dintre semnatarii scrisorii prin care se solicita ca actualul lider al social-democraților să facă un pas în spate. După excludere, Neacșu s-a înscris în partidului lui Victor Ponta, Pro România în februarie 2019. Ulterior, în iunie 2019, a fost susținut de PSD și votat în Parlamentul României pentru funcția de vicepreşedinte al ANRE.

În PSD acesta a ocupat la un moment dat și funcția de secretar general al partidului și a avut până acum două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

Nu a mai candidat de atunci la un nou mandat pentru că în februarie 2016 a fost condamnat de instanță la şase luni de închisoare cu suspendare. Marian Neacșu a fost acuzat atunci de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România în februarie 2019 și în iunie 2019 a fost susținut și votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *