NU MAI MANCATI SHAORMA: UN COPIL MORT si 134 de persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat shaorma, poliția a deschis dosar penal

La sfârşitul săptămânii trecute, doi bucureşteni au depus o sesizare la Parchetul Tribunalului bucureşti în care spuneau că fiul lor, de numai trei ani, a murit după ce a mâncat dintr-o shaorma cumpărată de la un fast-food din Bucureşti. Inclusiv cei doi ar fi avut de suferit pentru că au ajuns în stare gravă la spital.

Înregistrat ca moarte suspectă, dosarul este acum pe mâna ofiţerilor de la „Omorutri” din Poliţia Capitalei. Azi, în faţa anchetatorilor, sunt la audieri şi patronii localului din care s-a cumpărat produsul cu probleme. De altfel, în weekend au fost audiaţi şi părinţii micuţului care şi-a găsit sfârşitul tragic într-un asemenea mod.

Şi reprezentanţii DSVSA au făcut un control la fast-food-ul din Bucureşti. Primele rezultate ale probelor prelevate de pe alimente sunt negative în cazul copilului care a murit după ce a mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din București. În urma controlului, nu au fost descoperite deficiențe atât de grave în local care să conducă la o situație de acest gen, a explicat, zilele trecute, directorul DSVSA Bucureşti, Ovidiu Zvorişteanu, pentru Agerpres.ro.

În urmă cu o săptămână, 134 de persoane, dintre care patru din judeţul Vaslui, au ajuns la spital cu toxiinfecţii alimentare. Majoritatea celor care s-au îmbolnăvit sunt copii, adolescenţi şi tineri. Anchetele epidemiologilor au arătat că toxiinfecţiile au fost produse de bacteria Salmonella, care a fost găsită în sosurile preparate în incinta unui restaurant de tip fast food.

„Poliţiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de comercializare de produse alterate în cadrul căruia cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Adina Lupu.

Inspectorii sanitari au amendat unitatea cu 3.000 lei şi au suspendat activitatea restaurantului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.