“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

”Nu mai e nevoie să continuați!”- Cum judecătorii siluiesc justiția în România

justitia violata

”Nu mai e nevoie să continuați!” – iată formula prin care un președinte de instanță te oprește să-ți pledezi cauza. Nu vă grăbiți să credeți că asta înseamnă că ”Gata, m-ai convins”!

În urmă cu un an, am primit o amendă de la Jandarmerie pe motiv că am deranjat organizația Chabad Lyubavitsch să-și desfășoare un eveniment religios în Piața Universității, mai precis în părculețul de lângă Spitalul Colțea.

Chabad sunt ăia care au construit cea mai mare sinagogă din Europa în Sighetul Marmației (unde mai trăiesc 8 evrei), sunt ăia care au adus cu avioanele 500 de rabini din toată lumea ca să o inaugureze, în mijlocul pandemiei, adică românii nu aveau voie să meargă pe stradă dar 500 de rabini defilau ca vodă prin lobodă, evident că fără mască… tot ei sunt ăia care cumpără pe nimic fabricile din România, pe foc automat în combinație cu SRI-ul.

Capul internațional al Chabad nu se știe prin ce Elveție e ascuns, dar șeful din România este un popă evreiesc, rabinul de la sinagoga din Piața Amzei. Exact pe aceștia m-am trezit eu să-i deranjez… cum s-ar spune, pe cei care fac legea în România.

Foarte interesant, în loc de maximul de 1000 de lei amendă, jandarmeria mi-a dat minimul de 200 de lei, care se reduce la o sută dacă amenda e plătită în 15 zile. S-ar zice că jandarmii sunt patrioți și țin cu românii, nu-i așa? Mai vedem…

Am contestat amenda la Judecătoria sectorului 3, cu probe video, martori, avocat, taxă timbru, zile pierdute, bonă la copii. Oricine ar fi zis că nu merita efortul, pentru că puteam să plătesc o sută de lei și să scap de toată trambalarea asta, fără să îmi pese dacă fusesem vinovat sau nu.

Numai că miza e cu totul alta: există unii care abia așteptau să fac asta pentru ca apoi să poată zice: ”Uite dovada că TOCIU E ANTISEMIT – a fost amendat pentru o acțiune antisemită”. Cine ar fi aceștia? Ambasada Israelului, Institutul Holocaustului, Congresul Mondial Evreiesc, Guvernul și Președinția României, Consiliul Anti Discriminare, Presa oficială – un fleac, s-ar zice.

De ce mi-ar oferi toți aceștia onoarea să mă bage în seamă? Pentru că fac afirmații publice care demolează istoria oficială și nu au argumente să mă contrazică. De exemplu, am arătat că România a salvat 400,000 de evrei în timpul holocaustului, adică în România a fost un holocaust ”așa și-așa”, adică un fel de semi-holocaust. Le-am luat aerul când am arătat că nu există documente legale pentru evreii asasinați în Pădurea Jilava în timpul Rebeliunii legionare și că, în realitate, niciun legionar nu a fost vreodată condamnat pentru uciderea unui evreu.

Am arătat că Memorialul Holocaustului din București a fost construit ilegal, la fel și sinagoga din Sighet, și muzeul Holocaustului din București, și la fel de ilegale au fost și adunările publice de aprindere a lumânărilor la menora din Piața Universității, unde a participat și ambasadorul Israelului…

Problema lor cu afirmațiile mele este că îi fac pe alții să prindă curaj și astfel se generează un efect de cascadă: din ce în ce mai mulți români descoperă astfel că guvernanții și presa le-au băgat în cap o istorie a evreilor mincinoasă și că organizațiile evreiești pot încălca fără teamă orice lege în România… și se întreabă DE CE?
S-ar putea zice că există o lege care interzice antisemitismul și că mă calific cu brio. Așa este, până acum au încercat să mă tacă cu dosare penale, numai că după ce le-au deschis s-au grăbit să le închidă, când începeau să miroasă a pute. De exemplu, când s-a descoperit că un ditamai rabinul, care se crede om al lui Dumnezeu, a dat o declarație mincinoasă… sau că ambasadorul Israelului a falsificat documente. Exact cu așa ceva se ocupă reprezentanții de seamă ai Poporului Sfânt!

Acum au schimbat strategia: cu toții așteptau să mușc momeala aruncată de Jandarmerie și să plătesc cei o sută de lei, pentru ca apoi să mă prezinte ca un ANTISEMIT care și-a recunoscut faptele, așadar opiniile mele sunt manifestări de URĂ ÎMPOTRIVA EVREILOR și numai cei asemenea mie mă iau în seamă!

M-am prins de șmecherie și am contestat amenda. Procesul s-a ținut la judecătoria Sector 3 și am adus probe că procesul verbal a fost întocmit fără respectarea condițiilor minime legale: agentul constatator nu a fost de față la desfășurarea faptelor, a scris procesul verbal după 3 zile fără să justifice întârzierea, nu avea niciun martor și nicio probă, Jandarmeria a distrus înregistrările video de la camerele ambientale ale poliției locale plus alte nemernicii.

Hai să nu fim naivi, deciziile în astfel de spețe vin de la Binom, iar judecătorul trebuie doar să găsească niște vorbe care să țină loc de motivare a sentinței.

Aparent, ilegalitatea era ridicol de evidentă, numai că judecătoarea Maria Livădariu a zis că chestiile astea sunt relative și că Instanța poate da prioritate prezumției de TEMEINICIE. Adică, o fi scris jandarmul un proces verbal cam ilegal, dar judecătoarea crede a făcut bine că m-a amendat. Ce rost are să ne mai încurcăm în formalități când e clar că Tociu a comis fapta antisemită, ba chiar cu premeditare?!

Și astfel s-a inventat o nouă speță juridică: CONTRAVENȚIA CU PREMEDITARE!

Prin simțurile sale extrasenzoriale, judecătoarea Maria Livădariu a aflat că eu urmărisem postările pe Facebook ale Chabadului timp de multe zile, ca să le monitorizez mișcările, și aflasem și că organizaseră un eveniment în Piața Universității în Ziua de Crăciun din anul anterior (e gratis să se verifice pe google că nu organizaseră), dar în imaginația judecătoarei eu aflasem modul lor de operare – nu râdeți, cam asta a scris în motivarea Sentinței!

Cum spuneam, ordinul Binomului nu se discută, numai că judecătorul trebuie să aibă grijă să nu se spună la proces ceva care să-i îngreuneze misiunea.

Asul din mâna judecătorului este puterea lui de a te opri să vorbești. Pur și simplu, îți cere să taci, și nu pentru că ai spune ceva irelevant, sau că te repeți. Dacă mai deschizi gura, te zboară afară din sală cu jandarmul, plus că îți trage și vreo mie de lei amendă. Deci, fazele alea în care îți strigi dreptatea în timp ce jandarmul te târâie cu încetinitorul afară din sala de judecată sunt doar în filmele americane.

La Judecătoria de sector, momentul pumnului în gură a venit când i-am spus judecătoarei că jandarmul, dacă susține că a fost de față la eveniment, avea obligația să identifice reprezentantul Chabadului și să-i verifice legalitatea adunării.

Hopaaaa! Judecătoarea și-a dat seama că urma să spun că jandarmul ar fi trebuit să amendeze Chabadiștii pentru adunare publică ilegală, să-i disperseze și eventual să-i… gazeze.

”Nu mai e nevoie să continuați, știm și noi legea”! – a zis judecătoarea Maria Livădariu, privindu-mă în ochi și zâmbind.

Sentința judecătoarei a fost că jandarmul a făcut bine și legal că m-a amendat, dar nimic despre faptul că Chabadiștii se aflau acolo ilegal și că au atacat ca naziștii un grup care cânta colinde de Crăciun.

Am depus apel la Tribunalul București.

În fața instanței, m-am dezlănțuit: am arătat că judecătoarea m-a incriminat pentru că m-am așezat lângă o menoră, cu toate că nicio lege nu interzice să stai lângă o menoră aflată pe domeniul public, și că m-a incriminat și pentru că aș fi premeditat să sabotez evenimentul religios evreiesc, cu toate că nicio lege nu interzice să premeditezi asta, deci este legal să îți propui așa ceva și să o și faci, dacă nu încalci legea.

Urma, în mod logic, să abordez chestiunea așa zisei premeditări: cum naiba m-am nimerit să fiu acolo, eu și grupul condus de mine, exact când Chabadiștii aveau programat să-și aprindă lumânările la menoră?

Hopaaa! din nou: ”Nu mai e nevoie să continuați!”. De data asta aveam experiență și am întrebat-o pe președinta de instanță de ce nu mă lasă să-mi susțin cauza. ”Pentru că nu mai este nevoie”… și i s-a umbrit fața.

Înțeleg că în procesele politice vorbești în pustie, pentru că Binomul îți are soarta deja hotărâtă, dar de ce judecătorii nici nu se mai obosesc să păstreze aparențele și să-ți dea dreptul legal să te aperi? Care mai e rostul să te prezinți în fața instanței dacă nu ai voie să vorbești?

Noroc cu internetul, pentru că pot să fac public ce urma să spun în fața instanței și rog cititorii să o trimită în orice fel către președinta CĂZĂNESCU MIRUNA IOANA și judecătorul DINU-BOGDAN-JUSTIN. Cine îi cunoașteți, sau îi aveți friendzi pe Facebook, sau le cunoașteți mailurile, vă rog să le trimiteți textul de mai jos, pentru că era datoria lor să îl asculte.

Onorată instanță,

Chiar dacă nu am încălcat nicio lege prin faptul că am cântat colinde de Crăciun, împreună cu grupul condus de mine, lângă menora instalată pe domeniul public în Piața Universității, într-un interval de timp în care organizația Chabad își planificase un eveniment de aprindere a lumânărilor la menoră, consider că este edificator să arăt motivul pentru care am ales să mergem în acel loc, în acel moment.

Cu circa 3 luni înaintea faptelor, am notificat Primăria București că intenționam să organizez un eveniment public în părculețul de lângă Spitalul Colțea. Am fost chemat la Comisia pentru Evenimente Publice și mi s-a spus că nu se poate, deoarece există un articol de lege care interzice organizarea de evenimente publice în acel spațiu, de orice natură. Le-am spus că știam că o organizație evreiască ține acolo anual un eveniment religios, deci dacă se poate pentru ei, ar trebui să se poată pentru toți. Răspunsul Comisiei a fost că respectivii nu au primit niciodată acordul primăriei.

”Adică organizează evenimentul acela în mod ilegal, de atâția ani?” – am întrebat.

”Noi nu avem atribuții să verificăm evenimentele publice” – a fost răspunsul.

Ulterior, cu câteva zile înaintea faptelor, am remarcat că în părculețul de lângă Spitalul Colțea era instalată aceeași menoră care fusese folosită în ultimii 3-4 ani la evenimentul religios evreiesc. Am trimis prin mail adrese către Poliție și Jandarmerie, prin care i-am anunțat de posibilitatea unei adunări publice ilegale în acel spațiu, și în mod normal ar fi trebuit să primesc mulțumiri.

Am anunțat și Ambasada Israelului că un astfel de eveniment este în afara legii, pentru ca ambasadorul să cunoască în ce situație se pune în cazul în care participă.

Cred că nu mai trebuie dovedit că există comunicare directă între Poliție, Jandarmerie, Ambasada Israelului și organizația Chabad în contextul paranoiei antisemitismului. În urma trimiterii celor 3 notificări, am avut convingerea că organizația Chabad nu va mai susține niciun eveniment în acel loc și că voi putea organiza un concert de colinde în Ziua de Crăciun fără să fim deranjați.

Spre surprinderea noastră, au venit, dar Dumnezeu a vrut ca ei să sosească DUPĂ ce noi începusem concertul.

În concluzie, fapta pentru care Jandarmeria mi-a întocmit procesul verbal este o contravenție numai în măsura în care există vreo lege, sau o cutumă, care să oblige cetățenii aflați pe spațiul public să se dea la o parte necondiționat din calea membrilor unei organizații evreiești.

Vă rog să rețineți că deocamdată nu există așa ceva în România și, prin urmare, vă solicit să desființați sentința Judecătoriei Sector 3 care a stabilit ca fiind legal și întemeiat procesul verbal de contravenție.

Vă mulțumesc!

Mihai Tociu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.