News alert. Se rupe alianta? Premierul Cîţu NU acceptă condiţiile USR-PLUS. Un alt ministru este PE FARAS

Premierul Florin Cîţu nu este de acord să fie introdusă o condiţie scrisă ca şeful Guvernului să nu mai poată demite şi alţi miniştri fără acordul partidului respectiv, aşa cum ar vrea USR-PLUS, potrivit unor surse citate de Antena 3.

După ce USR-PLUS a spus că nu-l mai sprijină pe premier, în urma demiterii lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătăţii, alianţa vrea să introducă o măsură scrisă, respectiv aceea ca şeful Executivului să nu mai demită miniştri fără consultarea cu partidul.

Cîţu însă nu este de acord, ceea ce înseamnă că el nu garantează că nu va mai revoca şi alţi miniştri din guvern pe modelul lui Vlad Voiculescu.

Aceasta era una dinte variantele USR-PLUS pentru a acorda în continuare sprijin politic premierului.

Conform surselor Antena 3, dacă se va pune în discuţie o astfel de măsură pe masa şedinţei de guvernare, şeful de la Palatul Victoria nu va semna.

USR-PLUS a cerut şi schimbarea din funcția de premier a lui Florin Cîțu, după ce şeful Guvernului l-a revocat din funcția de ministru al Sănătății pe Vlad Voiculescu.

Intr-o declaratie de presa, Ludovic Orban a facut referire la ministrul Drula care a facut afirmatii jignitoare la adresa lui Citu numindu-l „zombi politic”. El spune ca, atunci cand un ministru face asemenea afirmatii ” trebuie sa aiba bagajele facute”.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!