News alert. China sare la gâtul Rusiei: Să se respecte dreptul internațional

China atacă subtil Rusia în ceea ce privește centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, în timp ce temerile privind un dezastru se intensifică în urma unui posibil accident.

Un oficial chinez de rang înalt a declarat vineri la ONU că un singur incident ar putea provoca un accident nuclear grav „cu consecinţe ireversibile pentru ecosistemul şi sănătatea publică din Ucraina şi din ţările învecinate”.

Geng Shuang, adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la ONU, a făcut apel la toate părţile implicate „să dea dovadă de maximă reţinere, să respecte cu stricteţe dreptul internaţional şi să reducă la minimum riscul de accidente”.

Acesta a adăugat că „nu trebuie să permitem ca tragediile accidentelor nucleare de la Cernobîl şi Fukushima să se repete”.

Beijingul a emis declaraţia la doar câteva ore după un incident la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, când electricitatea a fost întreruptă timp de câteva ore, potrivit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că bombardamentele ruseşti de joi au provocat incendii în gropile de cenuşă ale unei centrale electrice pe cărbune din apropiere.

Sursa: ziare.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *