“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

News alert. China sare la gâtul Rusiei: Să se respecte dreptul internațional

329B933 highres e1659949700534 640x400 1

China atacă subtil Rusia în ceea ce privește centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, în timp ce temerile privind un dezastru se intensifică în urma unui posibil accident.

Un oficial chinez de rang înalt a declarat vineri la ONU că un singur incident ar putea provoca un accident nuclear grav “cu consecinţe ireversibile pentru ecosistemul şi sănătatea publică din Ucraina şi din ţările învecinate”.

Geng Shuang, adjunctul reprezentantului permanent al Chinei la ONU, a făcut apel la toate părţile implicate “să dea dovadă de maximă reţinere, să respecte cu stricteţe dreptul internaţional şi să reducă la minimum riscul de accidente”.

Acesta a adăugat că “nu trebuie să permitem ca tragediile accidentelor nucleare de la Cernobîl şi Fukushima să se repete”.

Beijingul a emis declaraţia la doar câteva ore după un incident la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, când electricitatea a fost întreruptă timp de câteva ore, potrivit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Zelenski a declarat că bombardamentele ruseşti de joi au provocat incendii în gropile de cenuşă ale unei centrale electrice pe cărbune din apropiere.

Sursa: ziare.com

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.